Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 03

Lietuva ir Turkija sutarė dėl glaudesnio bendradarbiavimo siekiant progreso atnaujintose Turkijos derybose dėl narystės ES

Vilniuje balandžio 3 dieną vykusiame Lietuvos užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus susitikime su Turkijos Europos Sąjungos reikalų ministru ir vyriausiuoju derybininku dėl narystės ES Egemenu Bagišu aptartos dvišalių santykių plėtros galimybės ir sutarta aktyviau bendradarbiauti ES darbotvarkės klausimais Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai metu.
Linas Linkevičius ir Egemenas Bagišas
Linas Linkevičius ir Egemenas Bagišas / URM nuotr.

E. Bagišas į Lietuvą atvyko kartu su Turkijos Prezidento Abdula Giulo vadovaujama delegacija.

Susitikimo Užsienio reikalų ministerijoje metu L. Linkevičius pristatė Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetus ir patikino, kad Lietuva sieks, jog antrąjį šių metų pusmetį būtų užtikrintas ES plėtros politikos tęstinumas bei priimtos ambicingos ES plėtros gairės 2014 metams.

„Lietuva nuosekliai remia Turkijos eurointegracinius siekius. Atsinaujinusios ES ir Turkijos derybos dėl narystės yra puikus įrodymas, kad abi besiderančios šalys yra pasirengusios žengti į aktyvesnių ir konstruktyvesnių derybų etapą, todėl Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai metu Turkijos deryboms dėl narystės ES skirsime ypatingą dėmesį“, – teigė L. Linkevičius.

Ministras taip pat akcentavo būtinybę išlaikyti su ES integracija susijusių reformų tęstinumą Turkijoje. Kartu jis patikino, kad Lietuva yra pasirengusi prisidėti prie Turkijos pasirengimo narystei ES ir toliau dalytis savo ekspertų eurointegracine patirtimi.

Pokalbio metu L. Linkevičius paragino Turkiją pasirašyti readmisijos susitarimą su ES, kuris leistų pradėti dialogą dėl ES ir Turkijos vizų režimo liberalizavimo bei teigiamai paveiktų ES ir Turkijos derybų dėl narystės procesą.

„Tai tik laiko klausimas, kada prasidės ES ir Turkijos dialogas dėl vizų režimo liberalizavimo, tačiau Turkija gali vienu parašu dėl readmisijos susitarimo pradėti šias derybas, kad ir rytoj“, – teigė Lietuvos ministras.

Susitikime aptartos ES ir Turkijos glaudesnio bendradarbiavimo perspektyvos užsienio ir saugumo politikos srityje, taip pat apsikeista nuomonėmis dėl svarbiausių Jungtinių Tautų bei NATO darbotvarkės klausimų. Atskirai buvo pabrėžta Turkijos vaidmens svarba sprendžiant humanitarinius klausimus Sirijos konflikto kontekste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius