Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 02 27

Lietuva įsipareigojo remti Raudonojo Kryžiaus veiklą Ukrainoje ir Sirijoje

Pirmadienį, Jungtinių Tautų Žmogaus teisių tarybos 34-osios sesijos metu, Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius susitiko su Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto prezidentu Peteriu Maureriu ir patvirtino Lietuvos įsipareigojimą remti Raudonojo Kryžiaus veiklą ginkluotų konfliktų zonose, ypač Ukrainoje, Sirijoje, Gruzijos regionuose Abchazijoje ir Pietų Osetijoje.
Raudonasis kryžius Sirijoje
Raudonasis kryžius Sirijoje / Organizacijos nuotr.

Kaip rašoma Užsienio reikalų minissterijos pranešime, buvo sutarta tęsti Lietuvos ir Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto bendradarbiavimą ir abipusių humanitarinių iniciatyvų palaikymą, kuris buvo įtvirtintas Lietuvos narystės Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje laikotarpiu.

Susitikime aptarti iššūkiai, su kuriais Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto atstovai susiduria, teikdami būtiną humanitarinę pagalbą Rusijos remiamų separatistų kontroliuojamiems Rytų Ukrainos regionams bei lankydami neteisėtai sulaikytus ir kalinamus asmenis Rytų Ukrainoje ir aneksuotame Kryme.

Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas yra vienas iš Lietuvos partnerių teikiant būtiną humanitarinę pagalbą civiliams konfliktų zonose, įskaitant Rytų Ukrainą ir Siriją. Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas – vienintelė tarptautinė organizacija, kuri turi tam tikrą veikimo laisvę Rusijos okupuotuose Luhansko ir Donecko regionuose bei Kryme.

Bendradarbiaudama su Tarptautiniu Raudonojo Kryžiaus komitetu 2015–2017 m. Lietuva suteikė apie 110 tūkst. eurų vertės humanitarinę pagalbą Ukrainoje, o 2015–2016 m. – 160 tūkst. eurų Sirijoje.

Šiemet Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija ir Užsienio reikalų ministerija organizavo lėšų rinkimo Sirijai kampaniją. Jos metu surinktos lėšos bus perduotos kaip humanitarinė pagalba Sirijoje gyvenantiems žmonėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius