Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 03

Lietuva smenga į COVID-19 antirekordų duobę: sergamumas per 14 dienų – vienas didžiausių ES

Lietuvoje suminis 14 dienų sergamumo COVID-19 rodiklis – vienas aukščiausių Europos Sąjungos ir Europos ekonominės erdvės valstybėse. Lietuvą lenkia tik Kroatija ir Liuksemburgas.
Savičiaus gatvė Vilniuje
Savičiaus gatvė Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lietuvoje suminis 14 dienų sergamumo COVID-19 rodiklis yra 1011,2 atvejo 100-ui tūkst. gyventojų. Tokiam gyventojų skaičiui Lietuvoje tenka 8,6 mirties, rodo naujausi Europos ligų kontrolės ir prevencijos centro (ECDC) duomenys.

Lietuvą pagal šį rodiklį lenkia Kroatija, kur 100-ui tūkst. gyventojų tenka 1083,5 užsikrėtimo atvejo ir 18,8 mirties, bei Liuksemburgas (1213,2 atvejo, 14,7 mirties).

Latvijoje suminis 14 dienų sergamumo COVID-19 rodiklis yra 365,7 užsikrėtimo atvejo 100-ui tūkst. gyventojų, Estijoje – 355,9.

Griežtinamas karantinas

Lietuvoje nuo ketvirtadienio griežtinamas karantinas. Draudžiama būriuotis didesnėmis grupėmis nei 2 žmonės, nebent būriuojasi šeimos nariai.

Šis draudimas galios ir neformaliam švietimui, jei mokytojas įvairiuose būreliuose ir panašiai dirba su nedidelėmis moksleivių grupėmis – bus leidžiama dirbti ne su 5, o su 2 vaikais. Tas pats galioja neformaliajam suaugusiųjų švietimui bei neformaliam profesiniam mokymui.

VIDEO: Saulius Skvernelis: pirmoji partija vakcinų gali atvykti iki Kalėdų

Nuo ketvirtadienio draudžiama visose parduotuvėse, prekybos centruose bei paslaugų teikimo vietose vykdyti prekybą laikinose prekybos vietose. Išimtis numatyta tik prekybai maisto produktais, pirotechnikos priemonėmis ir prekybinėms salelėms.

Draudimas galios tai atvejais, kai prekyba vykdoma ne fiziškai atskirtose parduotuvėse, o, pavyzdžiui, bendrose prekybos centrų patalpose, įėjimuose ir panašiose vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius