Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 25

Lietuva nori, kad Baltarusija judėtų Europos ir NATO link, o ne taptų imperijos dalimi, sako R.Juknevičienė

Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė teigia, jog Lietuva norėtų labiau atsigręžtų į Europą ir NATO, o ne taptų imperijos dalimi.
Rasa Juknevičienė
Rasa Juknevičienė. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

R.Jukneviečienė radijo stočiai „Europos radijas Baltarusijai“ teigė dalyvavusi protesto veiksmuose prieš Baltarusijos prezidentą Aliaksandrą Lukašenką, tačiau pažymėjo, kad bendradarbiauti reikia ne tik su jo oponentais. Pasak ministrės, Baltarusija nėra vienintelė diktatoriška valstybė Rytuose.

„Jei pažiūrėsime į Rytus pamatysi daug tokių šalių. Net ir Rusija negali vadintis demokratine šalimi, ten yra daug su demokratija susijusių problemų. Todėl Lietuvai yra labai svarbu, kad Baltarusija neišnyktų iš Europos žemėlapio, netaptų imperijos dalimi“, – kalbėjo R.Juknevičienė.

Ji pažymėjo, kad Rusijos ir Baltarusijos integracija gynybos srityje yra labai stipri, tuo tarpu Lietuva norėtų, kad Minskas plėstų karinį bendradarbiavimą su vakarinėmis kaimynėmis.

„Mes norėtume, kad Baltarusija labiau atsigręžtų į Vakarus, į NATO. Kaip politikė ir krašto apsaugos ministrė aš esu įsitikinusi, kad mes turėtume bendradarbiauti ne tik su opozicija, tačiau užmegzti ryšius, kurie pakeistų situaciją ateityje“, – sakė R.Juknevičienė.

„Pavyzdžiui, Baltarusijos kariškiai mokosi anglų kalbos mūsų Karo akademijoje. Ar tai bendradarbiavimas su režimu? Tam tikra prasme, taip. Tačiau kuo daugiau jūsų kariškių sužinos, kad NATO narė Lietuva nėra jų priešė ir nėra reikalo rengti prieš Lietuvą ir Lenkiją nukreiptų tokių didelių Rusijos ir Baltarusijos karinių pratybų kaip „Vakarai 2009“, tuo geriau“, – dėstė Krašto apsaugos ministerijos vadovė.

Ji sakė, kad tarp Lietuvos ir Baltarusijos nėra glaudaus bendradarbiavimo gynybos srityje, tačiau tikėjosi, kad ateityje situacija pasikeis.

„Išduosiu karinę paslaptį: gavau laišką, kad spalį Lietuvoje apsilankys jūsų gynybos ministras. Gal tai paskatins bendradarbiavimą tarp mūsų šalių“, – kalbėjo R.Juknevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius