Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 07

Pirmininkaudama Europos Sąjungai Lietuva išleis 214 mln. litų

Lietuva, antroje 2013 m. pusėje pirmininkausianti ES, šiems renginiams išleis ne daugiau nei 214 mln. litų. Pasak premjero Andriaus Kubiliaus, tai 100 mln. litų mažiau nei renginiui išleis dabar ES pirmininkaujanti Lenkija.
Iš sutartų varžybų, anot FIFA, nusikaltėliai kasmet susižeria įspūdingas pinigų sumas.
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Lenkija planuoja išleisti apie 100 mln. eurų (345 mln. litų), o mes planuojame maždaug 100 mln. litų mažiau – t.y. 214 mln. litų“, – sakė A.Kubilius.

35 mln. litų bus išleidžiami kitąmet besiruošiant pirmininkavimui, 2013 m. renginiams bus skirta 155 mln. litų. o 2014-aisiais – dar 25 tūkst. litų. Iš viso bus surengta 180 renginių.

Ketvirtadienį Vyriausybė pritarė pirmininkavimo ES programai.

„Manau, diskutuosime dėl jos ir parlamente, bet principai yra sudėlioti. Kokių tikslų sieksime irgi maždaug aišku. Žinome, kaip ir kokius veiksmus organizuosime, daugmaž žinome, kiek tai kainuos. Vis dar ieškome pigesnių galimybių. Tai, ką patvirtinome, yra maksimali riba, bet ką rodo mūsų patirtis, toliau diskutuojant galima ir mažiau išleisti“, – sakė A.Kubilius.

Premjeras pripažįsta, kad parlamente svarstant pirmininkavimo ES programą gali būti stengiamasi ją išplėsti, tačiau jis pabrėžia nenusileisiąs ir daugiau pinigų pirmininkavimui ES neieškosiąs.

„Tai yra maksimali suma, kuri dar gali būti ir mažesnė“, – pabrėžė A.Kubilius.

Pasak premjero, pirmininkaujant ES Lietuva kels energetinis saugumo, Rytų kaimynystės problemų, Baltijos regiono strategijos, kur svarbiausias Baltijos jūros ekologinis saugumas, bei sienų apsaugos klausimus.

Praėjusią savaitę ES pirmininkauti pradėjo Lenkija. A.Kubilius teigia, jog kaimynė įgaus „specifinės patirties“, nes jai pirmininkaujant ES vyks ir rinkimai į vietos parlamentą.

„Mes linkime Lenkijai sėkmės pirmininkaujant ES, tikrai tai yra didelė atsakomybė. Kai artimas kaimynas pirmininkauja tokiai svarbiai organizacijai, kaip ES, mes tikimės, kad bus gerai suprantami ir mūsų interesai dėl energetinio saugumo, Rytų kaimynystės“, – pažymėjo A.Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius