Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 11

Lietuva prisistatė Izraelio turizmo rinkai

Valstybinis turizmo departamentas kartu su Vilniaus, Druskininkų bei Birštono miestų savivaldybėmis, o taip pat kelionių organizavimo verslo atstovais Izraelio rinkai sėkmingai pristatė Lietuvą tarptautinėje turizmo parodoje Tel Avive „IMTM“ 2011 vasario 8 – 9 dienomis.
Lietuvos stendas tarptautinėje turizmo parodoje Tel Avive
Lietuvos stendas tarptautinėje turizmo parodoje Tel Avive / Valstybinio turizmo departamento nuotr.

Lietuvos išskirtinio dizaino stendas visos parodos metu sulaukė ypatingo lankytojų susidomėjimo. Jame lankėsi ne tik turizmo profesionalai, lietuviškas „šaknis“ turintys Izraelio gyventojai, bet ir niekada mūsų šalies nepažinę potencialūs turistai, parodoje atradę įdomią ir patrauklią destinaciją. Lankytojus sužavėjo rodomi gražiausių Lietuvos vietų vaizdai, įdomūs turizmo produktus pristatantys leidiniai. Dažniausiai užduodamas klausimas buvo tiesioginio skrydžio Tel Aviv – Vilnius – Tel Aviv būtinumas. Stendą labai gyrė net ir Izraelio turizmo ministras Stas Misezhnikov, kuris šį pavasarį pažadėjo atvykti su oficialiu vizitu į Lietuvą.

Tuo pačiu metu oficiali Lietuvos delegacija, vadovaujama ūkio viceministro D. Lapinsko, dalyvavo Lietuvos ir Izraelio turizmo darbo grupės posėdyje, kuriame susitiko su Izraelio turizmo ministerijos generaliniu direktoriumi Noaz Bar Nir bei pasirašė bendradarbiavimo turizmo srityje sutartį.

„Kadangi pastaruoju metu didėja abipusis piliečių susidomėjimas, valstybes sieja daug kultūrinių ir istorinių ryšių, to neišnaudoti būtų didelė klaida,“ – akcentavo ūkio viceministras D. Lapinskas.

Delegacijos nariams buvo pristatytas sėkmingiausiai turizmą Izraelyje vystantis Netanijos kurortas, esantis prie Viduržiemio jūros. Netanijos Merė Miriam Feirberg Ikar bei Druskininkų meras R. Malinauskas nusprendė pasirašyti giminingų miestų sutartį ir aktyviai plėtoti abipusiai naudingą turizmą.

Vasario 8 dienos vakare Lietuvos delegacija kartu su LR ambasada Izraelyje bei dalyvaujant Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkui Emanueliui Zingeriui Tel Avivo konferencijų centre pristatė Lietuvos turizmo galimybes ir produktus, o taip pat rudenį Lietuvoje vyksiantį Europos krepšinio čempionatą gausiai susirinkusiems Izraelio žiniasklaidos bei turizmo verslo atstovams.

2010 m. į Lietuvą atvyko 10 tūkstančių turistų iš Izraelio, o Izraelį aplankė 9 tūkstančiai Lietuvos turistų. Delegacijos nariai džiaugiasi, kad jei tik bus išspręstas Lietuvos pasiekiamumo klausimas, turizmo srautai artimiausiais metais tarp šalių augs ne procentais, o kartais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius