Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 09

Lietuva siūlo du atstovus į ES dujų tranzito stebėjimo misiją

Lietuva siūlo du atstovus į ES ekspertų misiją dujų tranzitui iš Rusijos per Ukrainą stebėti, teigia Užsienio reikalų ministerija (URM).
Dujų balionai
Dujų balionai / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamento laikinasis direktorius Rolandas Kačinskas BNS penktadienį sakė, kad Lietuvos dujininkų asociacija kartu su Lietuvos energetikos institutu į stebėtojų misiją nominavo 2 kandidatus iš Lietuvos.

„Patvirtinus jų kandidatūras, bus pateikta papildoma informacija. Ekspertus į tarptautinę stebėtojų misiją atrinks Europos dujų kompanijas ir asociacijas vienijanti organizacija „Eurogas“, įsikūrusi Briuselyje“, – kalbėjo R.Kačinskas.

Sprendžiant užsitęsusį Rusijos ir Ukrainos dujų ginčą, ketvirtadienį buvo sutarta siųsti tarptautinę ekspertų misiją į Rusiją ir Ukrainą, kuri stebės, kaip vykdomas gamtinių dujų tranzitas į Europos šalis.

Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas penktadienį patvirtino, kad Rusija ir Europos Sąjunga (ES) susitarė, kad Bendrija paskirtų stebėtojus tikrinti, kaip vyks dujų tranzitas per Ukrainos teritoriją.

Europos Komisijos atstovas pranešė, kad Europos stebėtojų misija į Ukrainą, stebėti Rusijos dujų tranzito per Ukrainos teritoriją vyks penktadienį, sausio 9 dieną. Pasak jo, misiją sudarys 10-12 žmonių.

Ukrainos nacionalinė akcinė kompanija „Naftogaz“ penktadienį pareiškė, kad yra pasirengusi įsileisti Rusijos atstovus stebėti, kaip dirba Ukrainos dujų transportavimo sistema (DTS).

„Gazprom“ pirmąją Naujųjų metų dieną nurodė nutraukti dujų tiekimą Ukrainai, nes pastaroji nesusitarė su rusais dėl skolų už Rusijos dujas sumokėjimo ir dujų kainų 2009-iesiems. Rusijos dujos per Ukrainą einančius vamzdynus pasiekia daug ES šalių.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius