Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 25

Lietuva tirs informaciją apie slaptą CŽV kalėjimą, Briuselyje pareiškė prezidentė D.Grybauskaitė

Lietuva tirs Jungtinių Valstijų žiniasklaidoje paskelbtą informaciją, esą Lietuvoje iki 2005 metų pabaigos veikė slaptas Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) kalėjimas įtariamiems teroristams, antradienį pareiškė Briuselyje viešinti prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Reinio Hofmanio/BFL nuotr.

Šalies vadovė, atsakydama į Vokietijos žurnalisto klausimą, sakė neturinti šį pranešimą pagrindžiančios informacijos, bet pranešė, kad parlamentas ketina steigti specialią komisiją tam.

„Šiuo metu aš neturiu jokio patvirtinimo, bet Lietuva tirs, ir parlamentas jau paskelbė apie specialią komisiją, kuris tirs šį atvejį. Galiu tik apgailestauti, kad Lietuvos vardas minimas tokiuose kaltinimuose. Tai mano asmeninė nuomonė“, – per spaudos konferenciją Briuselyje sakė D.Grybauskaitė.

Informaciją, esą Lietuvoje iki 2005 metų veikė slaptas CŽV kalėjimas, ketvirtadienį paskelbė „ABC News“, remdamasi neįvardytais buvusiais CŽV pareigūnais.

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus praėjusią savaitę BNS sakė, kad pranešimas jam buvęs naujiena.

„Tai man yra naujiena. Per mano laikotarpį niekas nėra su manimi kalbėjęs, iš nieko nesu girdėjęs. Nežinau, ar tai yra mitas, ar tai yra sąmoninga provokacija, bet man tai man nėra žinoma“, – BNS penktadienį sakė V.Adamkus.

Buvęs premjeras Algirdas Brazauskas pranešimą pavadino „fantazavimu.“

„Oficialiai galiu pareikšti – pirmą kartą apie tai girdžiu. Kaip tuometinis premjeras, nieko nežinojau, kad tokie dalykai būtų Lietuvoje. Čia- fantazavimas“, – BNS sakė A.Brazauskas.

Anot „ABC News“, Lietuvos pareigūnai CŽV leido naudotis pastatu Vilniaus apylinkėse. Jame esą po 2001 metų rugsėjo 11-osios iki 2005 metų kalinti aštuoni „Al Qaeda“ kovotojai, rašoma naujienų tarnybos interneto svetainėje.

Šį JAV žiniasklaidos pranešimą paneigė ir Lietuvos užsienio reikalų ministerija.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius