Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 23

Lietuva užmegs diplomatinius santykius su Tuvalu

Vyriausybė antradienį pritarė diplomatinių santykių užmezgimui su Ramiojo vandenyno pietinėje dalyje esančia valstybe Tuvalu.
Tuvalu ministras pirmininkas Apisai Ielemia
Tuvalu ministras pirmininkas Apisai Ielemia / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Bendrajam komunikatui su Tuvalu pasirašyti Vyriausybė įgaliojo Lietuvos ambasadorę Jungtinėse Tautose (JT) Raimondą Murmokaitę.

Užsienio reikalų ministerijos parengtame Vyriausybės nutarime nurodyta, kad Tuvalu jau du kartus kreipėsi į Lietuvą dėl diplomatinių santykių užmezgimo, tačiau to buvo atsisakyta dėl šios respublikos pozicijos Pietų Osetijos ir Abchazijos atžvilgiu.

„2014-ujų vasario 4 dieną Tuvalu užsienio politika pasikeitė – ji atšaukė Abhazijos ir Pietų Osetijos nepriklausomybės pripažinimą ir užmezgė diplomatinius santykius su Gruzija, todėl Lietuvai neliko prižasčių neužmegzti diplomatinių santykių“, – nurodo URM.

Nurodoma, jog nuo 2000-ųjų JT nare tapusios Tuvalu parama yra svarbi Lietuvos daugiašalėms iniciatyvoms JT veikloje, taip pat diplomatiniai santykiai leis Lietuvai aktyviau įsitraukti į ES politikos formavimą Karibų jūros ir Ramiojo vandenyno šalių atžvilgiu. Taip pat tai leistų efektyviau teikti pagalbą čia besilankantiems mūsų šalies piliečiams nelaimės atveju.

Ramiojo vandenyno pietuose, pusiaukelėje tarp Havajų (JAV) ir Australijos esanti Tuvalu valstybė įsikūrusi devyniuose atoluose, kurie užima vos 26 kvadratinių kilometrų plotą. Joje gyvena apie 11 tūkst. gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius