Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 23

Lietuvai nepavyksta parduoti perteklinių taršos leidimų

Lietuvos planai į šių metų biudžetą iš perteklinių taršos leidimų pardavimo gauti 500 mln. litų, kurie būtų panaudoti mokyklos ir ligoninėms renovuoti, kol kas lieka neįgyvendinti, nors Latvija ir Estija sėkmingai pardavinėja savo leidimus.
Dūmai
Dūmai / „Scanpix“ nuotr.

Tai, kad planai gauti 500 mln. litų iš leidimų pardavimo yra nerealūs, pripažįsta ir prekybos taršos leidimais vyriausioji derybininke, aplinkos ministro patarėja Laura Dzelzytė, trečiadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

„Tai iš tiesų sunkiai pasiekiama, nes pasaulyje įvyksta nedaug pardavimo sandorių. Sunku pasakyti, kodėl biudžete numatyta iš to gauti net 500 mln. litų“, – sakė L.Dzelzytė.

Lietuva jau kelerius metus gali prekiauti oro taršos leidimais tarptautinėje rinkoje, tačiau kol kas šalis nesurado nė vieno pirkėjo. Pasak L.Dzelzytės, šiuo metu Lietuva derasi su Ispanija, o su Liuksemburgu pasirašytas memorandumas.

Lietuva bando parduoti 50 mln. taršos leidimų, vieno jų kaina – apie 6 eurus (20,7 lito).

Tuo tarpu Estija teigia jau sutarusi su Japonijos korporacija „Mitsubishi“ mainyti 10 mln. vienetų taršos leidimų į 507 naujus elektromobilius. Jie bus perduoti šalies specialiosioms tarnyboms. Dalį perteklinių taršos leidimų sėkmingai pardavė ir latviai, čekai, ukrainiečiai, kai kurios Vakarų valstybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius