-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 18

Lietuvos piliečiai, skirtingai nei Latvijos ir Lenkijos, Sirijoje nekariauja

Lietuvos piliečiai, valstybės saugumo departamento žiniomis, nėra išvykę į Siriją ir ten prisidėję prie „Islamo valstybės“ kovotojų. Tačiau keliasdešimt „Islamo valstybės“ rėmėjų išvyko į Siriją iš Lenkijos ir keli iš kaimyninės Latvijos. Tai po Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos posėdžio trečiadienį pranešė jo pirminininkas Artūras Paulauskas.
„Islamo valstybės“ džihadistai
„Islamo valstybės“ džihadistai / „Scanpix“/AP nuotr.

„Faktų, kad tarnautų lietuviai Sirijoje, Islamo valstybėje, nėra, bet labai svarbu keistis informacija. Po šių įvykių žvalgybos pradėjo aktyviau keistis, bet dar to nepasitikėjimo, barjerų yra. Jeigu būtų pranešama apie tuos asmenis, kurie žinomi Belgijoje, Prancūzijoje, kada jie vyksta į vieną ar kitą šalį, gal būtų galima kažkiek daugiau užkardyti teroristinių veiksmų“, - sakė A.Paulauskas.

Tačiau netrukus jis pridūrė, kad Lietuvos kaimynėse Latvijoje ir Lenkijoje problema dėl „Islamo valstybės“ rėmėjų jau labai aštri. 

Čečėnų iš Latvijos yra išvykę, bet jie Latvijos piliečiai. Iš Lenkijos yra lenkų išvykusių dešimtys, - sakė A.Paulauskas.

„Jie parodė mums, kiek iš tų mūsų gretimų šalių tarnauja Sirijoje žmonių. Kiek jų yra „Islamo valstybės“ kariuomenėje užsiverbavusių. Tie žmonės pradės grįžti, kai ten teroristams bus suduoti rimti smūgiai. Su kokia užduotimi jie grįš? Kodėl jie išvažiavo? Tuos klausimus reikia stebėti, į juos reikia ieškoti atsakymų“, - kalbėjo A.Paulauskas.

„Ir Lenkijoje, ir Latvijoje šiandien yra žmonių, kurie tarnauja „Islamo valstybei“. Tai nėra dideli skaičiai. Žinoma, nepalyginsi su Rusija, Prancūzija, Vokietija, Belgija, bet yra. Jie įvairios kilmės. Čečėnų iš Latvijos yra išvykę, bet jie Latvijos piliečiai. Iš Lenkijos yra lenkų išvykusių dešimtys“, - sakė A.Paulauskas. 

Pasak jo, Lietuvoje turėtų būti svarstoma, ar nevertėtų rinkti ir dalintis informacija apie visus lėktuvais skraidančius žmones. 

Taip pat jis užsiminė, kad, pritartų vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio siūlymui įpareigoti  visų viešų renginių organizatorius pasirūpinti, kad prie įėjimų į koncertų sales, teatrus, sporto aikštynus, arenas atsirastų metalo detektoriai. 

„Čia yra tokia kaina tų visų iššūkių“, - sakė A.Paulauskas. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius