Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 28

Lietuviams labiausiai Europoje nerimą kelia augančios pragyvenimo išlaidos

Didžiausią nerimą kone pusei apklaustų Lietuvos gyventojų kelia augančios pragyvenimo išlaidos – tai didžiausias rodiklis tarp Europos šalių. Ši vienos finansų bendrovės atlikta klientų apklausa plačiau bus pristatoma ketvirtadienį Vilniuje.
Piniginė
Piniginė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip vieną svarbiausių padidėjusių pragyvenimo išlaidų priežastį respondentai iš Lietuvos nurodo išaugusias maisto kainas – taip teigia penktadalis apklaustųjų, nors pernai taip manančių buvo tik 8 procentai.

Nors dėl šalies ekonomikos lietuviai nėra labai optimistiški, jie tikisi teigiamų pokyčių vertindami savo asmeninę finansinę padėtį – daugiau nei pusė apklaustųjų iš Lietuvos mano, kad jų finansinė padėtis per ateinančius metus pagerės.

Statistikos departamentas trečiadienį išplatino duomenis, kad kas penktas šalies gyventojas pernai gyveno žemiau skurdo rizikos ribos. Ir tai yra šiek tiek daugiau nei 2014 metais. Labiausiai skursta bedarbiai, trečdalis pensininkų taip pat gyvena žemiau skurdo rizikos ribos. Skursta ir kas dešimtas dirbantis žmogus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius