Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 06 11

Lietuvis profesorius – įtakingiausių pasaulio mokslininkų sąraše

Į bendrovės„Thomson Reuters“ sudarytą daugiausiai cituojamų mokslininkų reitingą pateko ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Statybos technologijos ir vadybos katedros profesorius Edmundas Kazimieras Zavadskas. Į prestižinių mokslininkų sąrašą Lietuvos aukštosios mokyklos atstovo pavardė įtraukta pirmą kartą.
Edmundas Kazimieras Zavadskas
Edmundas Kazimieras Zavadskas / VGTU nuotr.

Pasaulio įtakingiausių mokslininkų sąraše – daugiau nei 3 tūkst. pavardžių, kurios suskirstytos pagal 21 mokslininkų veiklos sritį: inžineriją, kosmoso technologijas, mikrobiologiją, ekonomiką ir verslą, kompiuterių mokslus, biologiją ir kitas. VGTU profesorius E. K. Zavadskas pateko į pasaulinį inžinerijos reitingą: jo pavardė įrašyta tarp 187 pasaulinės reikšmės inžinerijos mokslininkų.

„Šis įvertinimas dar vienas įrodymas, leidžiantis patvirtinti prestižinio ir tarptautinio universiteto vardą: mūsų mokslo pasiekimai ir jų rezultatų sklaida garsina ne tik VGTU, bet ir Lietuvą“, – tikino prof. habil. dr. E. K. Zavadskas.

Šis įvertinimas dar vienas įrodymas, leidžiantis pateisinti prestižinio ir tarptautinio universiteto vardą: mūsų mokslo pasiekimai ir jų rezultatų sklaida garsina ne tik VGTU, bet ir Lietuvą.

Šiemet „Thomson Reuters“ pakeitė daugiausia cituojamų mokslininkų reitingo sudarymo metodologiją.

Atskirų sričių mokslininkų reitingų dydis priklauso nuo visos mokslininkų populiacijos konkrečioje srityje – įtraukti tik 1 proc. dažniausiai cituojamų.  Dėmesį įtakingiausio mokslininkų sąrašo sudarytojai sutelkė į straipsnius, publikuotus 2002–2012 m. ir įtrauktus į „Thomson Reuters“ duomenų bazes. Be to, remtasi ne visu citatų skaičiumi, o jų įtakos, poveikio rodikliais: nauja metodika leido įvertinti skirtingų laikmečių žurnalų žymumą, svarbą, įtaką.

„Thompson Reuters“ pateiktas dažniausiai cituojamų mokslininkų sąrašas yra svarus kriterijus, sudarant prestižiniais laikomus Šanchajaus Jiao Tong geriausių universitetų reitingus. Į juos įtraukiamas ir dirbančių ar pabaigusių universitetą Nobelio laureatų skaičius, kiti reikšmingi rodikliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius