Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 06

Lietuvių bendruomenės atstovė: lietuvių emigracija į Jungtinę Karalystę bent kol kas nemažės

Lietuvių bendruomenės Jungtinėje Karalystėje (JK) atstovai sako sutinkantys su britų analitikų prognozėmis, kad Lietuvos gyventojų emigracija į JK šiemet nemažės.
Emigracija
Emigracija. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pasak Didžiosios Britanijos lietuvių bendruomenei skirto laikraščio „Infozona“ redaktorės Zitos Čepaitės, rinktis emigranto dalią lietuvius skatina ir didesnės galimybės gauti socialines pašalpas.

Britų Viešosios politikos tyrimų institutas prognozuoja, kad 2011-aisiais imigrantų JK daugės. Tokią išvadą jis daro remdamasis keliais faktais, iš kurių vienas yra tai, kad imigrantų iš Latvijos bei Lietuvos skaičius praėjusiais metais išaugo.

Britų duomenimis, imigrantų iš Lietuvos per metus padaugėjo nuo 13 iki 21 tūkst.

Z.Čepaitė sako pastebinti, jog naujų atvykėlių iš Lietuvos nemažėja – nauji žmonės nuolatos kreipiasi ir į laikraščio redakciją, apsilanko katalikų bažnyčioje.

„Atvažiuojančių yra daugiau, matosi pagal tai, kaip žmonės ieško, kur apsigyventi arba darbų. Dažnai kreipiasi į redakciją su klausimais, ką daryti vienais ar kitais atvejais, kokią informaciją gauti. Akivaizdu, kad tai naujai atvažiavusieji“, – BNS sakė ji.

„Manau, kad tos prognozės pagrįstos – kad tikrai nemažės, o gali ir daugėti. Tai priklausys nuo situacijos, kokia bus Lietuvoje, bet ji greičiausiai nebus geresnė negu yra“, – teigė Z.Čepaitė.

Laikraščio redaktorė teigia, jog į JK lietuvius traukia ne tik darbo paieškos, bet ir galimybė gauti socialines pašalpas.

„Lietuviai sužinojo, kad čia yra variantų, kai atvykęs tu gali gauti tam tikras socialines pašalpas arba kažkiek padirbęs jų gali tikėtis. Socialinis saugumas čia yra tikrai didesnis nei Lietuvoje – tai vienas iš traukos dalykų“, – kalbėjo ji.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius