Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 12

Lietuvių „medžiojamų“ pigesnių kelionių kryptis nesikeičia

Lietuvoje netrūksta karštų dienų, tačiau neretas lietuvis, planuodamas atostogas, renkasi dar kaitresnę saulę siūlančias užsienio šalis. Įsibėgėjus vasarai kelionių agentūras užgriuvo į atostogas besiruošiantys tautiečiai, tarp kurių nemaža dalis – „paskutinės minutės“ keliones tykančių poilsiautojų.
Paskutinės minutės keliones lietuviai tebemėgsta.
Keliautojai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šį sezoną „paskutinės minutės“ kelionės daugiausia siūlomos į keturias šalis: Turkiją, Egiptą, Ispanijos kurortus bei Graikiją (Kreta ir Rodo sala). Tokių pasiūlymų mėgėjai jau ne pirmą vasarą lieka ištikimi populiarioms poilsinėms kelionėms šiltųjų kraštų kurortuose. Įsigyti kelialapių į šias šalis šiemet galima net iki 50 proc. pigiau nei ankstesniais metais.

Anot kelionių agentūrų atstovų, sunkmetis neatbaidė lietuvių nuo kelionių ir išvažiuojančiųjų skaičius, palyginti su praėjusiais metais, stipriai nepakito. Į „paskutinės minutės“ avantiūrą vis dar leidžiasi apie 80 proc. visų poilsiautojų. Panaši statistika buvo 2009-aisiais bei 2008 metais.

Lietuviai liko ištikimi pamėgtoms poilsinėms kelionėms šiltųjų kraštų kurortuose. Anot kelionių agentūrų atstovų, taip yra todėl, kad lietuviai per atostogas labiau linkę ilsėtis nei intensyviai keliauti, nes būna pavargę nuo darbų.

Kelionės su netikėtumais

Kai kurie žmonės, susiruošę į „paskutinės minutės“ kelionę, mano, kad tarp šių ir įprastų kelionių nėra jokio skirtumo, todėl kartais atsiranda nusivylusiųjų. Kelionių agentūros „Top Travel“ vadovė Inesa Jančiauskienė priminė, kad kiekvienas, ketinantis pasinaudoti tokiu pasiūlymu, turi pasiruošti įvairiems netikėtumams. „Išvažiuojantys į „paskutinės minutės“ kelionę žmonės dažniausia negauna norimo viešbučio ar norimos kelionės datos – tenka pasitenkinti tuo, kas likę“, – sakė kelionių agentūros vadovė.

Taip pat svarbu nepamiršti, kad jei „paskutinės minutės“ pasiūlymu susidomėję žmonės staiga apsigalvotų ir į kelionę nevyktų, pinigai už poilsinės kelionės bilietus jiems nebūtų grąžinti.

„Didžiausias „paskutinės minutės“ kelionių trūkumas yra tas, kad klientas negauna jokių garantijų. Tačiau, žinoma, gera kelionės kaina yra pats svarbiausias argumentas“, – teigė kelionių agentūros „Saitas“ turizmo vadybininkė Kristina Grigorjeva.

Taip pat keliautojas turėtų būti pasiruošęs tam, kad gali nepavykti išvažiuoti į iš anksto nusižiūrėtą šalį. Toks klientas tegali rinktis iš kelionių agentūrų pateiktų tuo metu esančių variantų.

Pigesnių kelionių galima ieškoti turizmo agentūrų interneto puslapiuose ar pačiose agentūrose. „Paskutinės minutės“ pasiūlymų daugiausia būna poilsio sezono pradžioje ir pabaigoje bei ne sezono metu.

Tykant „paskutinės minutės“ pasiūlymų gali praversti keli paprasti patarimai:

Nuolat tikrinkite kelionių agentūrų pasiūlymus ir laukite tinkamo. Vos tik pamačius pasiūlymą, reikėtų kuo skubiau apsispręsti;

Patys pigiausi „Paskutinės minutės“ kelialapiai būna likus vos vienai ar dviem dienoms iki išvykimo, todėl verta pagalvoti, ar tykant tokių pasiūlymų nereikėtų iš anksto susikrauti lagaminų;

Jei esate įpratę viską apmąstyti iš anksto ar mėgstate maksimalų komfortą, „paskutinės minutės“ pasiūlymai vargiai jums tinka. Negalėsite žinoti, kokį viešbutį ar kokią vietą lėktuve pavyks gauti;

Svarbiausia, ko bet kuris keliaujantis turi niekuomet nepamiršti, tai pasitikrinti dokumentus. Paso galiojimo data turi būti pusę metų ilgesnė nei grįžimo iš kelionės data.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius