Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 24

Lietuvoje fiksuojama lijundra, keliai barstomi, geresnė situacija tik pietiniuose ir pietrytiniuose šalies rajonuose

Lietuvos automobilių kelių direkcija informuoja, kad penktadienį užfiksuota lijundra Klaipėdos, Telšių, Šiaulių apskrityse. Čia magistralinių ir krašto kelių dangos daugiausiai provėžotos, provėžose šlapio sniego košė, pakankamai slidžios, nors šių kelių dangos iki 13val. buvo du kartus pabertos.
Slidus kelias
Slidus kelias / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kelių direkcija informuoja, kad 13 val. eismo sąlygos bet pagerėjusios, tačiau jos ir toliau išliko sudėtingos.

Valomi rajoninės reikšmės keliai. Liko apsunkinto išvažiavimo rajoninės reikšmės kelių Tauragės ir Šiaulių apskrityse, Klaipėdos rajone 15%, Šilutės rajone 5%, Kretingos rajone 3%.

Silpnesnė lijundra Panevėžio ir Utenos apskrityse.

Centriniuose ir rytiniuose rajonuose magistraliniai ir krašto keliai barstyti jau du kartus, bet šių kelių dangos įvairios: šlapios, provėžotos, provėžose šlapio sniego košė. Slidokos.

Automagistralėje Vilnius-Kaunas-Klaipėda nuo 10 iki 90 km abi eismo juostos plikos ir šlapios, nuo 90 iki 130 km pirma eismo juosta šlapia, o antra vietomis provėžota. Nuo 130 iki 190 km pirma eismo juosta šlapia, antra provėžota. Nuo 190 iki 306 km pirma eismo juosta provėžota, provėžose yra šlapio sniego košės. Antra eismo juosta irgi provėžota. Paskutiniame kelio ruože važiavimo sąlygos sudėtingos.

Automagistralėje Vilnius-Panevėžys nuo 9 iki 67 km abi eismo juostos šlapios, nuo 67 iki 128 km pirma eismo juosta šlapia, antra vietomis provėžota su šlapio sniego koše.

Geresnė padėtis pietiniuose ir pietrytiniuose šalies rajonuose. Čia magistralinių ir krašto kelių dangos šlapios su nedidelėmis provėžomis. Eismo sąlygos normalios.

Rajoniniuose keliuose dangos padengtos privažinėtu ar suledėjusiu sniegu, provėžotos, ganėtinai slidžios. Valomi ir barstomi šių kelių eismui pavojingi kelių ruožai.

Kad vairuotojai turi būti itin atidūs, įrodo ir praėjusios paros ugniagesių suvestinė. Nors dielių nelaimių keliuose išvengta, tačiau gelbėtojai kelis kartus važiavo traukti automobilių iš griovių, vieną kartą teko traukti greitosios pagalbos medikų automobilį iš sniego pusnies.

Apie 20.17 val. Ignalinos gelbėtojai buvo iškviesti į Taboro kaimą, kelią Zarasai-Dūkštas. Atvykus gelbėtojams, į važiuojamąją kelio dalį ištrauktas nuo kelio nuvažiavęs automobilis Audi A4.

Apie 23.12 val. policijos budėtojai gelbėtojams pranešė, kad Lazdijų r., Čirvonų kaime, kelyje Lazdijai-Veisiejai nuo kelio nuslydo krovininis automobilis, jo priekaba užtvėrė kelio važiuojamą dalį.

Ugniagesiai panaudojo buksyravimo lyną ir automobilį Volvo ištraukė iš griovio.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, apie 0.58 val. Klaipėdos r., Drevernos kaime, važiuojant Svencelės kaimo link pusnyje užklipo pas ligoninį važiavę greitosios pagalbos medikai.

Ugniagesiai medikų automobilį ištraukė iš pusnies.

Daugiau apie artimiausių dienų orus galite sužinoti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius