-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 26

Lietuvoje išsilaipino 150 amerikiečių karių, kurie bus dislokuoti Rukloje mažiausiai iki metų pabaigos

Šeštadienio rytą Šiaulių kariniame aerodrome nutūpė trys JAV karinių oro pajėgų lėktuvai: du su kariškiais ir vienas su amunicija. Ant Lietuvos žemės išsilaipino per 150 amerikiečių karių. Jie bus dislokuoti Rukloje ir dalyvaus bendrose pratybose su Lietuvos kariais.
JAV karių kuopa jau yra Lietuvoje.
PL3_7138 / Alfredo Pliadžio nuotr.

Balandžio 26 d. į Lietuvą atvyko Jungtinių Amerikos Valstijų kariuomenės Sausumos pajėgų kuopa, kuri kartu su Lietuvos kariais treniruosis vykdyti bendras gynybines užduotis.

JAV kariai atvyko iš savo nuolatinės dislokacijos vietos Vičenzoje  (Italija). Tai JAV  Sausumos pajėgų Europoje  173-iosios oro desantininkų brigada, kurią sudaro per 150 karių. Kariai atsigabeno ir pratyboms reikalingą ginkluotę ir techniką.

JAV kariai Lietuvoje užsibus tiek, kiek reikės - mažiausiai iki metų pabaigos.

Sutikimo ceremonijoje dalyvavo Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, JAV ambasadorė Lietuvoje Deborah A.McCarthy, Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius,  JAV Sausumos pajėgų Europoje vado pavaduotojas generolas majoras Richard C.Longo.

JAV kariai Rukloje nuo gegužės įsitrauks į Lietuvos  kariuomenės sausumos pajėgų kovinio rengimo pratybas. JAV kariai taip pat dalyvaus gegužės mėnesį vyksiančiose pratybose „Juodoji strėlė“, birželį prisijungs prie bendrų JAV ir Baltijos valstybių pratybų „Kardo kirtis“.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino atvykusius karius ir pabrėžė, jog JAV karių atvykimas dar labiau sustiprina saugumą Baltijos regione. Prezidentė kalbėjo, kad Baltijos šalys ir Lenkija yra tos šalys, kurios ribojasi su karinių provokacijų nenutraukiančia Rusija.

Prezidentės nuomone, JAV karinių pajėgų įvedimas į Lietuvą šiuo metu yra neišvengiamas ir teisingas žingsnis.

Prezidentė akcentavo, kad kareivių skaičius nėra svarbiausia. JAV karių atvykimas yra svarbus tuo, jog rodydama agresiją Lietuvai, Rusija jau grūmos JAV.

Prezidentė patvirtino, kad JAV kariai Lietuvoje užsibus tiek, kiek reikės - mažiausiai iki metų pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius