Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 02

Lietuvoje keičiama ekstremaliųjų situacijų skelbimo ir atšaukimo tvarka

Ketvirtadienį Vyriausybės pasitarime pritarta Vidaus reikalų ministerijos (VRM) parengto nutarimo projekto dėl ekstremalių situacijų skelbimo ir atšaukimo tvarkos pakeitimo nuostatoms – šį nutarimą planuojama svarstyti artimiausiame Vyriausybės posėdyje. Protokoliniu sprendimu Vyriausybė taip pat įpareigojo VRM iki šių metų gegužės 1 dienos parengti atitinkamas Civilinės saugos įstatymo pataisas, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
Raimundas Palaitis – vidaus reikalų ministras
Raimundas Palaitis – vidaus reikalų ministras / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Naujomis nutarimo nuostatomis yra tikslinami savivaldybės lygio ekstremalios situacijos paskelbimo ir atšaukimo terminai bei tvarka. Šie pakeitimai padės užtikrinti didesnį operatyvumą ir efektyvesnį veiksmų planavimą tokių situacijų atveju“, – sako vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

Vyriausybės nutarimas nustato, kad savivaldybės lygio ekstremali situacija bus skelbiama tuo atveju, kai  numatoma, kad dėl ekstremaliojo įvykio gelbėjimo, paieškos neatidėliotini darbai ir ekstremaliųjų įvykių likvidavimas savivaldybės teritorijoje gali užtrukti ilgiau kaip 24 valandas. Jame taip pat numatytos konkrečios sąlygos, kuriomis vadovaudamasis savivaldybės administracijos direktorius gali skelbti ekstremalią padėtį.

Nutarimu keičiama ir nuostata, kad valstybės lygio ekstremali padėtis atšaukiama tik pašalinus jos padarinius – pakeitimas grindžiamas tuo, kad padarinių šalinimas gali trukti labai ilgai, net ir tuo metu, kai ekstremaliosios situacijos keliamas pavojus gyventojų sveikatai, gyvybei ar aplinkai išnyksta.

Priėmus reikalingas Civilinės saugos įstatymo pataisas, bus nustatyta, kad savivaldybės lygio ekstremaliai situacijai trunkant ilgiau kaip 6 mėnesius yra skelbiama valstybės lygio ekstremalioji situacija. Įstatymas leis Vyriausybei svarstyti kiekvienos užsitęsusios savivaldybės lygio ekstremaliosios situacijos pagrįstumą ir priimti atitinkamus sprendimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius