Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 11

Lietuvoje lankysis Baltarusijos ginkluotės kontrolės inspektoriai

Lietuvos kariuomenės dalinyje ketvirtadienį lankysis Baltarusijos ginkluotės kontrolės inspektoriai.
Lietuvoje lankysis Baltarusijos ginkluotės kontrolės inspektoriai
Lietuvoje lankysis Baltarusijos ginkluotės kontrolės inspektoriai / Lietuvos kariuomenės archyvo nuotr.
Temos: 1 Baltarusija

Jie atliks Klaipėdoje dislokuotos Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ vertinamąjį vizitą pagal 2011 metų Vienos dokumentą, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

2011 metų Vienos dokumentas įpareigoja valstybes kasmet pateikti informaciją apie savo karines pajėgas, gynybinių pajėgumų vystymo planus ir karinį biudžetą, taip pat iš anksto informuoti apie planuojamą karinę veiklą. Valstybės įsipareigoja priimti savo teritorijoje nustatytą skaičių kitų šalių karinių ekspertų inspekcijų ir vizitų į karinius dalinius.

Baltarusijos atstovai per vertinamąjį vizitą Klaipėdoje turės galimybę susipažinti su dalinio struktūra, gauti informaciją apie tarnaujančio personalo skaičių, turimų pagrindinių ginkluotės ir technikos sistemų tipus ir skaičių, apžiūrėti jų pavyzdžius.

Lankydamiesi brigados „Žemaitija“ padaliniuose ir bendraudami su ten tarnaujančiais kariais inspektoriai galės artimiau susipažinti su dalinio kasdienine veikla.

Baltarusijos inspektorių vizitas atliekamas vadovaujantis Lietuvos ir Baltarusijos dvišaliu susitarimu. Jis numato, kad abi šalys kasmet keisis papildoma karine informacija nustatytu formatu ir turės galimybę pasirinktinai atlikti vieno kaimyninės šalies karinio dalinio vertinamąjį vizitą.

2016 metais Lietuvoje jau lankėsi Suomijos ginkluotės kontrolės inspektoriai, o Lietuvos atstovai šiemet inspektavo Rusijos ir Kazachstano karinius dalinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius