Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 07 /2014 10 08

Lietuvoje trečiadienį nėra nei prezidentės, nei premjero, nei Seimo pirmininkės

Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės, prezidentės Dalios Grybauskaitės ir premjero Algirdo Butkevičiaus trečiadienį nėra Lietuvoje – visi jie yra išvykę į užsienio komandiruotes.
Loreta Graužinienė ir Dalia Grybauskaitė
Loreta Graužinienė, Algirdas Butkevičius ir Dalia Grybauskaitė / BFL/Butauto Barausko nuotr.

D.Grybauskaitė trečiadienį išvyko į Italijos miestą Milaną, kur dalyvauja Europos Sąjungos  konferencijoje nedarbo problemoms spręsti.

Premjeras A.Butkevičius šią savaitę vieši JAV. Antradienį jis susitiko su Pitsburgo universiteto medicinos centro vadovais, lankėsi „Marcellus“ skalūnų asociacijos zonoje, dalyvavo diskusijoje apie „Upstream“ ir „Midstream“ infrastruktūrą, reikalingą skalūnų dujų gavybos procesui, apžiūrėjo veikiantį gręžinį.

Trečiadienį A.Butkevičius Vašingtone dalyvaus susitikime su Jungtinių Amerikos Valstijų žemės ūkio sekretoriumi Thomu Vilsacku , o vakare Los Andžele dalyvaus susitikime su Los Andželo lietuvių bendruomene ir Amerikos lietuvių tarybos nariais.

Vizito metu A.Butkevičius dar planuoja susitikti su JAV viceprezidentu  Joe Bidenu ir pasirašyti bendradarbiavimo sutartį su NASA.

Konstitucinis Teismas yra išaiškinęs, kad išvykę pareigūnai gali eiti savo pareigas – tai užtikrina šiuolaikinės technologijos.

Premjeras taip pat susitiks energetikos sekretoriumi Ernestu Monizu – bus aptarti  suskystinų gamtinių dujų SGD terminalas bei skalūnų dujų žvalgyba ir gavyba. A.Butkevičius žada susitikti ir su JAV skalūnų dujų asociacijos atstovais ir pasiūlyti jiems dalyvauti naujame skalūnų dujų žvalgybos konkurse Lietuvoje.

Kartu su A.Butkevičiumi JAV vieši ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė trečiadienį tęsia vizitą Italijoje. Romoje ji dalyvauja Azijos ir Europos parlamentinės partnerystės susitikime.

Į užsienį išvažiavus trims aukščiausiems pareigūnams, jų niekas nepavaduoja. Konstitucinis Teismas yra išaiškinęs, kad išvykę pareigūnai gali eiti savo pareigas – tai užtikrina šiuolaikinės technologijos.

Pavadavimo reikia tik tokiu atveju, jei kuris nors iš pirmųjų asmenų atostogauja arba serga.

Į komandiruotes antradienį išsivažinėjo beveik pusė Vyriausybės

Ministras aptars galimą Lietuvos paramą stiprinant ir reformuojant Gruzijos kariuomenę.

Ūkio ministras Evaldas Gustas su darbo vizitu lankosi Paryžiuje, kur pasirašė Europos bendradarbiaujančios valstybės (EBV) susitarimą su Europos kosmoso agentūra (EKA).

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas tęsia oficialų vizitą Gruzijoje. Su šios šalies gynybos ministru Irakliu Alasania jis aptars regioninio saugumo situaciją, Gruzijos euroatlantinės integracijos siekius, galimą Lietuvos paramą stiprinant ir reformuojant Gruzijos kariuomenę ir dvišalio bendradarbiavimo gynybos srityje perspektyvas.

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis vieši Japonijoje, Kiote vykstančiame Mokslo ir technologijų forume.

Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas antradienį viešėjo Italijoje. Milane vyksta neformalus energetikos ir aplinkos ministrų susitikimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius