-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 23 /20:38

Rinkėjų aktyvumas Seimo rinkimų antrajame ture siekia 37,85 procento

Sekmadienį Lietuvoje prasidėjo pakartotinis balsavimas Seimo rinkimuose, renkami 68 Seimo nariai vienmandatėse apygardose.
Piliečiai balsuoja antrajame Seimo rinkimų ture
Piliečiai balsuoja antrajame Seimo rinkimų ture / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vienmandatėse apygardose išrenkamas 71 parlamentaras, tačiau šįkart jau per pirmąjį rinkimų turą laimėjo trys politikai.

Seimą sudaro 141 Seimo narys – Tautos atstovai renkami ketveriems metams vienmandatėse ir daugiamandatėje rinkimų apygardose slaptu balsavimu tiesioginiuose mišrios sistemos rinkimuose.

Spalio 9 dieną per pirmąjį rinkimų turą išrinkta 70 parlamentarų daugiamandatėje apygardoje ir trys – vienmandatėse apygardose.

Rinkimų apylinkės atsidarė 7 val. ryto ir užsidarys 20 val. vakaro.

Seimo rinkimų antrajame ture per išankstinį balsavimą savivaldybėse, specialiuose paštuose bei namuose savo valią pareiškė beveik 6 proc. rinkėjų, šiek tiek mažiau nei pirmajame ture.

***

Peržiūrėti turinį naujame langeRinkimų aktyvumas
Peržiūrėti turinį naujame langeRinkimų rezultatai

20.38 val. Rinkėjų aktyvumas Seimo rinkimų antrajame ture siekia 37,85 procento

Seimo rinkimų antrajame ture iš viso balsavo 37,85 proc. rinkėjų – tradiciškai mažiau nei per pirmąjį turą.

Sekmadienį iki balsavimo pabaigos savo valią pareiškė 31,84 proc. rinkėjų, dar 6,01 proc. balsavo iš anksto. Per pirmąjį turą prieš dvi savaites balsavo 50,64 proc. rinkėjų.

Kaip spaudos konferencijoje po rinkimų apylinkių uždarymo sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas, šių Seimo rinkimų antrojo turo aktyvumas buvo šiek tiek didesnis nei 2012-aisiais.

„Turiu pasakyti, kad dabar matome 37,85 proc. (aktyvumą), 2012 metais buvo 35,91 proc., t. y. šiais metais rinkėjai yra bent dviem procentiniais punktais aktyvesni“, – pabrėžė Z.Vaigauskas.

Per praėjusius Seimo rinkimus aktyvumas pirmajame ture buvo 52,93 proc., o pakartotiniame balsavime – 35,91 procento.

20.15 val. Gauti 25 pranešimai apie galimus pažeidimus

Sekmadienį policija gavo 25 pranešimus apie galimus rinkimų tvarkos pažeidimus. Daugiausia pranešimų apie pažeidimus užfiksuota Vilniaus (7), Kauno, Alytaus ir Tauragės apskrityse po 4. Dauguma pranešimų apie rinkiminės agitacijos pažeidimus (per arti rinkimų apylinkės iškabinti plakatai, važinėja automobilis apklijuotas agitaciniais plakatais ir pan.), neteisėtą vežimą balsuoti, galimą papirkimą.

Ikiteisminių tyrimų nepradėta. Iš viso nuo rinkimų kampanijos pradžios iki sekmadienio policija gavo 212 pranešimų apie galimus rinkimų tvarkos pažeidimus. Daugiausia pranešimų gauta iš Vilniaus (53), Kauno (32), Tauragės (30)apskričių. Iš jų dėl 13 įvykių pradėti ikiteisminiai tyrimai.

19.36 val. Baltosios pirštinės: daugiausiai skundų dėl rinkimų komisijų darbo

Per antrojo rinkimų turo dieną iki 19 val. „Baltosios pirštinės“ gavo mažiau nei 80 pranešimų apie galimus pažeidimus. Lyginant su pirmuoju turu, tai rodo, kad rinkimų diena buvo pasyvi, pastebėta mažai pažeidimų, o skundų dėl galimo balsų pirkimo buvo vienetai – ir tie nepagrįsti.

Tokia pranešimų apie galimus pažeidimus statistika yra džiuginanti, bet žvelgiant į informacijos tematiką, reikia atkreipti dėmesį į nekompetetingą rinkimų komisijų darbą. Daugiau nei pusė rinkimų dieną gautų skundų yra apie rinkimų komisijų darbo klaidas, kurios kartojasi kiekvienų rinkimų metu.

Per antrojo rinkimų turo dieną iki 19 val. „Baltosios pirštinės“ gavo mažiau nei 80 pranešimų apie galimus pažeidimus.

Dažniausiai „Baltųjų pirštinių“ stebėtojai ir atsakingi piliečiai pranešė apie neantspauduotas balsadėžes, apylinkes, kuriose komisijų nariai neprašydavo rinkėjų asmens tapatybės dokumentų, atvejus, kai keli rinkėjai leidžiami į balsavimo kabiną, rinkėjai nėra įtraukti į sąrašus arba prie savo vardo randa kito asmens parašą.

Kaip ir kitais rinkimų laikotarpiais, didelę dalį pranešimų sudaro agitacijos pažeidimai. „Baltosios pirštinės“ gavo informacijos apie skleidžiamą politinę reklamą agitacijos draudimo laikotarpiu – straipsniai ir skydeliai internetiniuose portaluose, radijo pranešimai, reklama socialiniuose tinkluose, viešose vietose dalinami rinkiminiai lankstinukai.

„Baltųjų pirštinių“ atstovai per visą rinkimų laikotarpį gautą ir pasitvirtinusią informaciją apie galimus pažeidimus pagal kompetenciją perduoda nagrinėti rinkimų komisijoms arba policijai.

19.24 val. Seimo rinkimų antrajame ture iki 19 val. balsavo 30,53 proc. rinkėjų

Likus valandai iki apylinkių uždarymo, Seimo rinkimų antrajame ture sekmadienį savo valią buvo pareiškę 30,53 proc. rinkėjų – mažiau nei prieš dvi savaites pirmajame ture tokiu metu.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, su išankstinio balsavimo duomenimis bendras aktyvumas pakartotiniame balsavime iki 19 val. siekia 36,53 procento.

Prieš dvi savaites per pirmąjį turą savo valią sekmadienį iki 19 val. buvo pareiškę 40,99 proc. rinkėjų, o bendras pirmojo turo aktyvumas siekė 50,64 proc. rinkėjų.

Antrajame ture aktyviausiai balsavo Centro-Žaliakalnio (45,17 proc.), Nemenčinės (43,12 proc.), Kalniečių ir Šilainių (atitinkamai 42,26 proc. ir 42,18 proc.) apygardų rinkėjai. Mažiausiai aktyvūs rinkėjai buvo Vilniuje Panerių apygardoje (26,2 proc.) ir Marių apygardoje Klaipėdoje (26,39 proc.).

17.16 val. Sulaukta 18 pranešimų apie galimus pažeidimus

17 val. duomenimis, sekmadienį gauta 18 pranešimų apie galimus pažeidimus, ikiteisminių tyrimų nepradėta, pranešė R.Matonis.

15.49 val. Sulaukta pranešimų apie galimą balsų pirkimą Tauragėje ir Alytaus rajone

Sekmadienį vykstant antrajam Seimo rinkimų turui sulaukta keletos pranešimų apie galimus balsų pirkimus. Pirminiais duomenimis, skundai nepasitvirtino.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė sekmadienį per spaudos konferenciją pranešė, kad žinių apie galimą balsų pirkimą sulaukta iš Tauragės ir Alytaus rajono.

Anot jos, Tauragėje esą už balsą rinkėjams siūlyta po penkis eurus. Iš Alytaus rajono gautas pranešimas, kad vienos įstaigos vadovas parduotuvėje neva perka rinkėjų balsus.

Policijos pareigūnams patikrinus informaciją, ikiteisminiai tyrimai nepradėti.

„Pranešimai nepasitvirtino“, – sakė L.Matjošaitytė.

Ji pabrėžė, kad sekmadienį išvis sulaukiama gerokai mažiau skundų apie galimus rinkimų tvarkos pažeidimus, palyginti ir su pirmuoju turu, ir su 2012 metų rinkimais.

„Kalbant apie rinkimų įstatymo pažeidimus tiek išankstinio balsavimo metu, tiek rinkimų dieną pranešimų ir Vyriausioji rinkimų komisija, ir policija sulaukia išties mažai. Iki 14.30 val. pareigūnai buvo gavę aštuonis pranešimus apie galimus rinkimų įstatymo pažeidimus, trys pranešimai gauti Vilniaus apskrityje, trys – Alytaus apskrityje, du – Tauragės apskrityje“, – sakė VRK pirmininko pavaduotoja.

Pasak jos, policija dar tikrino pilietinės iniciatyvos „Baltosios pirštinės“ pranešimą, kad vienos apygardos komisijos nariai esą yra neblaivūs. Tačiau ir šis pranešimas nepasitvirtino.

15.03 val. Ikiteisminių tyrimų vis dar nepradėta

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas R.Matonis praneša, kad, 15 val. duomenimis, gauti 9 pranešimai apie galimus pažeidimus, tačiau ikiteisminių tyrimų nepradėta.

14.31 val. Seimo rinkimų antrajame ture iki 14 val. balsavo 18 proc. rinkėjų

Antrajame Seimo rinkimų ture rinkėjai pasyvesni nei prieš dvi savaites – sekmadienį iki 14 val. balsavo 18,08 proc. rinkėjų, tai yra 3,48 procentinio punkto mačiau nei per pirmąjį turą.

Per pirmąjį turą iki 14 val. savo valią buvo pareiškę 21,56 proc. rinkėjų. Prieš ketverius metus tuo pačiu metu buvo balsavę 18,89 proc. rinkėjų, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys.

Pridėjus balsavusiuosius iš anksto šiemet per pakartotinį balsavimą iš viso rinkimuose dalyvavo beveik ketvirtadalis (24,08 proc.) rinkimų teisę turinčių piliečių.

Aktyviausiai balsuoja Nalšios (30 proc.), Raseinių-Kėdainių (29,35 proc.), Pietų Žemaitijos (28,87 proc.), Molėtų-Širvintų (28,53 proc.), Centro-Žaliakalnio (28,48 proc.) apygardų rinkėjai.

Pasyviausi Panerių (15,13 proc.), Marių (16,46 proc.), Trakų-Vievio (18,16 proc.), Fabijoniškių (18,47 proc.), Pajūrio (19,22 proc.) apygardų rinkėjai.

13.20 val. Ikiteisminių tyrimų dėl pažeidimų nepradėta

13 val. duomenimis, sekmadienį gauti 5 pranešimai (po du iš Alytaus ir Tauragės apskričių, vienas – iš Vilniaus apskr.). Kaip pranešė R.Matonis, ikiteisminių tyrimų nepradėta.

12.25 val. Baltosios pirštinės: kartojasi rinkimų komisijų darbo klaidos

Pagrindinę antrojo turo rinkimų dieną „Baltosios pirštinės“ aktyviai dirba nuo apylinkių atidarymo – 7 val. ryto. Apylinkes nuo rinkimų dienos pradžios stebi daugiau kaip 200 stebėtojų. Iki 11 valandos ryto buvo pranešta apie daugiau nei 30 galimų pažeidimų.

Vėluojama atidaryti apylinkes, vėl pastebimos neteisingai užplombuotos balsadėžės, apylinkėse rasta politinės reklamos dalomosios medžiagos.

Apie pusę skundų yra susiję su rinkimų komisijos darbu ir politine agitacija. „Baltųjų pirštinių“ stebėtojai ir rinkėjai praneša apie rinkimų komisijų darbo klaidas: vėluojama atidaryti apylinkes, vėl pastebimos neteisingai užplombuotos balsadėžės, apylinkėse rasta politinės reklamos dalomosios medžiagos.

Fiksuota ir atsainaus rinkimų komisijos narių darbo atvejų, kai rinkėjų nėra prašoma asmens tapatybės dokumentų ir jo tapatybei patvirtinti net nėra užpildoma speciali forma – liudijimas dėl asmens tapatybės. Būta atvejų, kai stebėtojams davus pastabą, komisijos nariai į tai neatsižvelgia ir toliau vykdo darbą pažeisdami taisykles.

„Baltųjų pirštinių“ duomenimis, šią savaitę daugiausiai pranešimų yra gaunama iš Varėnos-Trakų, Nemenčinės, Panerių, Raseinių-Kėdainių, Telšių apygardų. Į šias vietoves planuojama nukreipti daugiau mobiliųjų ekipažų.

Remiantis „Baltųjų pirštinių“ patirtimi, politinė reklama sudaro daugiau nei pusę visų pažeidimų. Partijų ar kandidatų plakatai ir skrajutės, transporto priemonės su politine reklama ar tiesiog gyvai agituojantys žmonės prie apylinkių agitacijos draudimo laikotarpiu – dažniausios situacijos, apie kurias rinkėjai informuoja ir šią dieną.

Apie minėtus atvejus „Baltųjų pirštinių“ atstovai operatyviai informuoja apylinkių ir apygardų komisijų pirmininkus, kad klaidos būtų pašalintos.

Atkreipkite dėmesį į savo apylinkę ir pastebėjus pažeidimus praneškite „Baltosioms pirštinėms“ – internetu baltosiospirstines.lt/pranesk, elektroniniu paštu info@baltosiospirstines.lt ar telefonu 8 (633) 13177

Visuomeninė organizacija „Baltosios pirštinės“ – pirmoji ir vienintelė nepolitinė rinkimų stebėjimo organizacija Lietuvoje.

12.16 val. VRK pirmininkas: išaiškinta rinkėjų, kurie balsavo du kartus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) išaiškino keletą atvejų, kai rinkėjai savo valią per Seimo rinkimus pareiškė du kartus.

„Mes nustatėme, kad per balsavimą iš anksto buvo rinkėjų, kurie įvairiose įstaigose balsavo po keletą kartų“, – sekmadienį per spaudos konferenciją pranešė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Mes nustatėme, kad per balsavimą iš anksto buvo rinkėjų, kurie įvairiose įstaigose balsavo po keletą kartų, – pranešė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Anot jo, pasitaikė, kad tas pats rinkėjas balsavo iš anksto savivaldybėje ir namuose, kai pas jį apsilankė rinkimų komisijos nariai.

„Rinkimų apylinkėms esame išsiuntę apie tai, kad yra tokia situacija ir kad jie būtų atidūs ir neįskaitytų jokiu būdu antrojo rinkėjų balso“, – sakė Z.Vaigauskas.

Jis teigė, kad tokiais atvejais įstatymas numato, jog skaičiuojamas tik vienas rinkėjo vokas – naujausias.

Trečiadienį ir ketvirtadienį Lietuvos savivaldybėse vyko išankstinis pakartotinis balsavimas renkant Seimo narį, taip pat buvo galima balsuoti specialiuose paštuose, tai yra sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ar globos įstaigose, kariniuose daliniuose, sulaikymo ir įkalinimo įstaigose.

Penktadienį ir šeštadienį namuose balsavo neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi rinkėjai, taip pat sulaukę 70 metų ir vyresni, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali atvykti rinkimų dieną į rinkimų apylinkę.

Z.Vaigauskas per spaudos konferenciją taip pat pranešė, kad sekmadienį, antrojo Seimo rinkimų turo dieną, keliose apylinkėse buvo sutrikęs interneto ryšys, o Rytų apylinkėje Vilkaviškyje dingo elektra, teko pastatyti generatorių.

„Tikimės, kad artimiausiu metu ten nebebus problemų“, – vylėsi VRK vadovas.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad per antrąjį rinkimų turą sulaukiama gerokai mažiau pranešimų apie galimus rinkimų tvarkos pažeidimus, o informacijos apie galimą balsų pirkimą negauta.

„Antrojo rinkimų turo metu neturėjome tokių pranešimų, kurie buvo per pirmąjį turą apie tai, kad galbūt vežami rinkėjai balsuoti, perkami balsai ir panašiai“, – sekmadienį per spaudos konferenciją sakė ir VRK pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė.

Anot jos, sekmadienį tik sulaukta pranešimų apie galimą neteisėtą rinkėjų pavėžėjimą Tauragės ir Vilniaus rajonuose.

Per išankstinį balsavimą policijos pareigūnai iš viso gavo 15 pranešimų apie rinkimų tvarkos pažeidimus. Vilniaus apskrityje jų buvo penki, Alytaus apskrityje – keturi, Tauragės apskrityje – trys, Kauno, Panevėžio ir Utenos apskrityse – po vieną.

„Kol kas nei išankstinio balsavimo metu, nei sekmadienį nepradėta ikiteisminių tyrimų“, – sakė L.Matjošaitytė.

11.22 val. Pranešimai apie pažeidimus nepasitvirtino

Sekmadienį iki 11 val. buvo gauti trys pranešimai (vienas iš Vilniaus r., du – iš Tauragės apskr.) apie galimus rinkėjų papirkinėjimus. Informacija nepasitvirtino.

Policijai sekmadienį buvo pranešta, kad Vilniaus rajone balsuoti autobusu buvo vežami neblaivūs asmenys. Nuvykę pareigūnai nurodyto autobuso neaptiko.

Taip pat pranešta, kad ketvirtadienį Tauragės mieste buvo perkami balsai, o sekmadienį Tauragės rajone bus vežami asmenys balsuoti už tam tikrą kandidatą.

Nuo trečiadienio, kuomet prasidėjo išankstinis balsavimas, policija gavo 15 pranešimų, ikiteisminių tyrimų nepradėta, pranešė Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis.

Alytaus apskrities policija pastarosiomis dienomis gavo du pranešimus apie galimus pažeidimus per išankstinį balsavimą.

Pranešta, kad penktadienį pas 73 metų neįgaliąją, gyvenančią Varėnoje, ir pas 72 metų varėniškį neatvyko rinkimų komisijos nariai. Nuo trečiadienio iki penktadienio rinkėjai galėjo balsuoti specialiuosiuose paštuose, o balsuoti namuose – penktadienį ir šeštadienį.

Taip pat pranešta, kad šeštadienį po 14 val., nepažįstami asmenys (vyras ir moteris apie 25-30 metų amžiaus), Druskininkuose, namų laiptinėse klijuoja lapelius, kuriais agituojama balsuoti už kandidatus į Seimo narius, taip pat lapelius nešioja po butus.

Šeštadienį, valandą po vidurnakčio, įsigaliojo agitacijos draudimas. Įstatymas draudžia rinkimų agitaciją iki jų pradžios likus 30 valandų ir rinkimų dieną, iki balsavimo pabaigos, išskyrus išorinę politinę reklamą, iškabintą iki prasidedant šiam rinkimų agitacijos draudimui.

10.25 val. Seimo rinkimų antrajame ture iki 10 val. balsavo 3,44 proc. rinkėjų

Seimo rinkimų antrajame ture sekmadienį iki 10 val. balsavo 3,44 proc. rinkėjų, kai prieš dvi savaites tokiu metu buvo balsavę 4,8 procento. Su 5,99 proc. išankstinio balsavimo duomenimis antrajame ture savo valią jau yra pareiškę 9,42 proc. rinkėjų.

Aktyviausios kol kas yra Nalšios apygarda – bendras aktyvumas su išankstinio balsavimo duomenimis siekia 16,72 proc., Varėnos-Trakų (15,51 proc.) ir Molėtų-Širvintų (14,38 proc.).

Mažiausias aktyvumas, įskaičiuojant ir išankstinio balsavimo duomenis, yra sostinės Panerių apygardoje (4,34 proc.) ir Klaipėdoje Marių apygardoje (4,53 proc.).

Lietuvoje prasidėjo pakartotinis balsavimas Seimo rinkimuose

Sekmadienį Lietuvoje prasidėjo pakartotinis balsavimas Seimo rinkimuose, renkami 68 Seimo nariai vienmandatėse apygardose.

Balsavimo apylinkės atsidarė 7 val. ryto, bet rinkėjai kol kas prie balsadėžių neskuba. Naujosios Vilnios Genių apylinkėje keliolika minučių po septintos dar nebuvo matyti nei vieno rinkėjo. Kelios minutės iki 8 val. Pergalės rinkimų apylinkėje balsavę jau buvo 18 žmonių.

„Didžiausias srautas bus prieš bažnyčią ir po bažnyčios“, – BNS sakė Pergalės rinkimų apylinkės komisijos pirmininkas Gediminas Minelga. Pasak komisijos vadovo, tikėtina, kad šį sekmadienį net ir piko metu žmonių eilės bus trumpesnės nei prieš dvi savaites.

„Patys suprantate, antras antras turas, dalis žmonių, kurie neišsirinko (savo kandidato į antrą turą) galbūt ir nebeina“, – sakė komisijos vadovas.

Didžiausias srautas bus prieš bažnyčią ir po bažnyčios, – BNS sakė Pergalės rinkimų apylinkės komisijos pirmininkas Gediminas Minelga.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) vadovas Zenonas Vaigauskas prognozuoja, kad pirmieji rinkimų rezultatai turėtų pasirodyti gana greitai, nuo maždaug 21.30 valandos.

„20 valandą mes tikimės, kad jau bus atėję rezultatai iš ambasadų, konsulatų, ir galėsite pamatyti, kaip balsavo į Rytus nuo mūsų esančiose ambasadose, konsulatuose. Kaip mes matėm, kaip apylinkės skaičiavo balsus pirmajame ture, mes tikimės, kad balsai pasirodys jau nuo pusės dešimt. Aišku, didžiosios rinkimų apylinkės gali užtrukti, bet tikimės, kad rinkių rezultatus gana greitai pavyks suskaičiuoti“, – BNS anksčiau sakė Z.Vaigauskas.

VRK vadovas taip pat vylėsi, kad per antrąjį turą nebebus nesklandumų su IT sistema, kai per pirmąjį rinkimų turą smarkiai vėlavo rezultatai. „Sistema nebeturėtų pavesti. Gamintojas, paslaugos tiekėjas padarė daug, kad nebūtų nesklandumų, kurių buvo palikęs apsčiai pirmajame rate“, – sakė Z.Vaigauskas.

Seimą sudaro 141 Seimo narys – Tautos atstovai renkami ketveriems metams vienmandatėse ir daugiamandatėje rinkimų apygardose slaptu balsavimu tiesioginiuose mišrios sistemos rinkimuose.

Spalio 9 dieną per pirmąjį rinkimų turą išrinkta 70 parlamentarų daugiamandatėje apygardoje ir trys – vienmandatėse apygardose.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, daugiamandatėje apygardoje per pirmąjį turą Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai gavo 20, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga 19, Socialdemokratų partija 13, Liberalų sąjūdis aštuonis, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-krikščioniškų šeimų sąjunga bei partija „Tvarka ir teisingumas“ – po penkis mandatus. Taip pat pirmajame ture vienmandatėse buvo išrinkti du Lietuvos lenkų atstovai ir konservatorė.

Į antrąjį Seimo rinkimų turą pateko 42 Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatų, 40 – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, 21 – Socialdemokratų partijos, 12 – Liberalų sąjūdžio, penki – Darbo partijos, penki – save išsikėlę, keturi – „Tvarkos ir teisingumo“, po du – Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos bei Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų), po vieną – „Lietuvos sąrašo“, Lietuvos žaliųjų partijos bei Antikorupcinės N.Puteikio ir K.Krivicko koalicijos kandidatus.

Naujas Seimas į pirmąjį posėdį turi rinktis ne vėliau kaip per 15 dienų po Seimo išrinkimo, preliminariai minima lapkričio 10 diena. Pirmąjį parlamento posėdį kviečia prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius