Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 02

Lietuvoje vyksta tarptautinės specialiųjų operacijų pajėgų pratybos

Jau tris savaites Lietuvoje vyksta tarptautinės pratybos JCET (angl. Joint Combined Exchange Training), kuriose dalyvauja Lietuvos, JAV ir Latvijos specialiųjų operacijų pajėgų kariai.
Specialiųjų operacijų pajėgų kariškių pratybos
Specialiųjų operacijų pajėgų kariškių pratybos / SOP/KAM nuotr.
SOP/KAM nuotr./Specialiųjų operacijų pajėgų kariškių pratybos
SOP/KAM nuotr./Specialiųjų operacijų pajėgų kariškių pratybos

Kaip informuoja Krašto apsaugo sministerija, pratybose dalyvauja du Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgų eskadronai „Aitvaras“, iš kurių vienas rengiasi misijai Afganistane, o kitas – kartu su JAV ir Latvijos specialiųjų operacijų kariais dalyvauja pratybose JCET.

Antradienį pratybų JCET svečių dienoje lankėsi Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Arvydas Pocius, Lietuvos Prezidentūros, Krašto apsaugos ministerijos, Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo atstovai, svečiai iš JAV ambasados, kiti svečiai.

„Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgų pratybos su amerikiečiais išskirtinai svarbios – tuo pripažįstamas mūsų specialiųjų operacijų karių, jau kelerius metus dalyvaujančių kovos prieš terorizmą Afganistane operacijoje, profesionalumas, solidumas ir patirtis. Tokios pratybos Lietuvoje – papildomas įrodymas diskutuojantiems dėl NATO vienybės ir mūsų sąjungininkų ryžto kartu su Lietuvos kariuomene ginti mūsų Tėvynę”, – sakė Lietuvos kariuomenės vadas gen. mjr. A. Pocius.

SOP/KAM nuotr./Specialiųjų operacijų pajėgų kariškių pratybos
SOP/KAM nuotr./Specialiųjų operacijų pajėgų kariškių pratybos

Pratybose Lietuvos, JAV ir Latvijos specialiųjų operacijų kariai tobulina kovinius įgūdžius, atlieka plataus spektro specialiąsias operacijas sausumoje atšiaurios žiemos sąlygomis. Daugiausia dėmesio pratybų metu skiriama bendriems koviniams veiksmams tobulinti, kovos su terorizmu operacijoms, darbui su sprogstamosiomis medžiagomis.

JAV ir Latvijos specialiųjų operacijų pajėgų kariai į Lietuvą atvyko su visa pratyboms reikalinga įranga. Pratybose dalyvauja ir JAV lėktuvas MC 130.

Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgos ryšius su kolegomis iš JAV užmezgė maždaug prieš dešimtmetį, bendradarbiavimas vyko ir mokymuose, ir misijoje Afganistane. Amerikiečiai Lietuvoje bendrose specialiųjų operacijų pratybose dalyvauja kasmet. Pratybos JCET nėra mokymo misija, šių pratybų pagrindas – keitimasis patirtimi, įgyta tarptautinėse operacijose ir pratybose, bendrų veiksmų ir taktikos tobulinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius