-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 08 13

Lietuvos ambasadorė Jungtinėje Karalystėje Asta Skaisgirytė Liauškienė karikatūrą pavadino žema, beskone, ksenofobine ir rasistine

Lietuvos ambasadorė Jungtinėje Karalystėje Asta Skaisgirytė Liauškienė išplatino atvirą laišką dienraščio „The Independent“ redaktoriui Amol Rajan'ui. Dienraštis antradienį paskelbė karikatūrą, kurioje pasišaipyta iš už mažą atlygį dirbančių lietuvių.
Lietuvos ambasarodė Jungtinėje Karalystėje Asta Skaisgirytė Liauškienė.
Lietuvos ambasarodė Jungtinėje Karalystėje Asta Skaisgirytė Liauškienė. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Ambasadorė sakė apgailestaujanti, kaip laikraštis apskritai gali spausdinti tokį žemą, beskonį, ksenofobinį ir rasistinį turinį.Ambasadorė pabrėžė, jog Jungtinėje Karalystėje įsikūrę lietuviai atsakingai prisideda prie šios šalies gerbūvio kūrimo ir yra teigiamo imigracijos poveikio pavyzdys. Tuo tarpu karikatūros autorius šios imigracijos pusės visiškai neatskleidžia“, – teigiama ambasados pranešime.

Ambasadorės laiške priminta, jog lietuviai Jungtinėje Karalystėje gyvena daugiu kaip šimtmetį. Jungtinės Karalystės vyriausybė niekuomet nepripažino Lietuvos sovietinės okupacijos. Tarp šalių vykstantis tarpusavio bendradarbiavimas yra kaip niekada stiprus.

Karikatūroje pavaizduoti keturi žmonės pakuotėje, ant kurios parašyta „du už vieno kainą“. Ant jos parašyta „Every Lithuanian helps“ (liet. – kiekvienas lietuvis naudingas) – tokiu užrašu paverstas „Tesco“ šūkis „Every little helps“ (liet. – viskas padeda).

Tai sukėlė didelį emigrantų pyktį – dienraštis sulaukė daugybės pasipiktinusių lietuvių komentarų.

Dienraščio atstovai „Facebook“ paskyroje rašė, kad karikatūra ištraukta iš konteksto – šiuo metu Didžiojoje Britanijoje vyksta diskusijos dėl imigracijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius