Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 20

Lietuvos aukštosios mokyklos priims studentus iš Azerbaidžano

Kelios Lietuvos aukštosios mokyklos kitais mokslo metais priims studijuoti Azerbaidžano švietimo ministerijos deleguotus studentus ir padengs jų studijų kainą.
Gintaras Steponavičius
Gintaras Steponavičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip teigiama Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) pranešime, Kauno Vytauto Didžiojo universitete, Kauno medicinos universitete, Kauno technologijos universitete, Vilniaus Mykolo Romerio ir Gedimino technikos universitetuose bei Vilniaus tarptautinės teisės ir verslo mokykloje, taip pat Utenos kolegijoje azerbaidžaniečiai galės rinktis bakalauro ir magistro studijas anglų arba rusų kalbomis. 

Planuojama, kad Lietuvos aukštosios mokyklos priims apie 20 studentų į verslo vadybos ir turizmo, drabužių dizaino ir maisto technologijų, architektūros, inžinerijos, medicinos, baltistikos studijas bei kitas programas.

ŠMM per Lietuvos ambasadą Baku pakvietė Azerbaidžano aukštąsias mokyklas pradėti studentų konkursinę atranką studijoms Lietuvoje.

Idėja pakviesti studentų iš Azerbaidžano kilo po švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus vadovaujamos šalies aukštųjų mokyklų rektorių delegacijos vizito į šią šalį.

„Aptariant tokio bendradarbiavimo galimybes buvo nutarta, kad geriausiai Lietuvos aukštojo mokslo privalumus pristatytume priimdami čia mokytis azerbaidžaniečius studentus“, – sako ministras G.Steponavičius. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius