Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 21

Lietuvos Caritas akcijoje surinkta daugiau nei 300 tūkst. litų

Per Lietuvos Caritas ir vyskupijų Caritas centrų organizuotą kasmetinę vargstančiųjų paramos akciją „Gerumas mus vienija“ buvo sirinkta 300 tūkst. litų aukų.
Akcijos žvakutė
Akcijos žvakutė / Lietuvos Caritas nuotr.
Temos: 1 Caritas

Advento metu žmonės ne tik už auką įsigijo Caritas akcijos žvakelių, aukojo skambindami trumpuoju numeriu, pervesdavo norimą pinigų sumą į akcijos sąskaitą, bet prie akcijos vykdymo prisidėjo ir praktiniu darbu: bažnyčiose, Caritas centruose ar mokymosi įstaigose akcijos žvakeles visoje Lietuvoje dalijo daugiau beveik 700 savanorių.
Akcijos metu surinktos lėšos bus skirtos socialiai remtinų šeimų paramai (nupirkta maisto produktų, mokyklinių reikmenų vaikams), Caritas labdaros valgykloms (maisto produktai, virtuviniai reikmenys), vaikų dienos centrams (maisto produktai, kancialerinės prekės), dalis surinktų lėšų ateityje bus panaudotos vaikų ir jaunimo stovykloms rengti, organizuoti šventes ir seminarus nepasiturintiems ar priklausomybių turintiems asmenims. Nedidelė dalis surinktų aukų jau buvo panaudota skurdžiai gyvenančių šeimų Kūčių vakarienei paruošti.

Lietuvos Caritas atstovės spaudai teigimu, akcijos metu buvo išdalinta apie 100 tūkst. simbolinių žvakelių. „Kadangi Caritas žvakelės buvo platintos už auką, šiuo metu skaičiuojami surinkti pinigai. Spėjusiųjų tai padaryti duomenimis, visoje Lietuvoje surinkta 277 663,41 Lt, tačiau šis skaičius neabejotinai išaugs informaciją pateikus visoms žvakeles platinusioms parapijoms. Preliminariai jau galime sakyti, kad viršijome 300 tūkst.“, – įsikinusi L.Petraitytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius