Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 10

„Lietuvos Caritas“ Rytų Ukrainai surinko 30 tūkst. litų, daug drabužių

„Lietuvos Caritas“ nuo konflikto kenčiančiai Rytų Ukrainai surinko 30 tūkst. litų ir daug drabužių, pirmadienį pranešė katalikiškos organizacijos direktorės pavaduotoja Deimantė Bukeikaitė.
Akcijos žvakutė
Caritas žvakė / Lietuvos Caritas nuotr.

„Šiai dienai yra 30 tūkst. litų. Tačiau, nors akcija baigėsi, bet banko sąskaita iki šios savaitės pabaigos bus aktyvi. Kadangi nebuvo aiški pinigų suma, dar nebuvo kalbama su „Ukrainos Caritu“, kokiam pavidale jie norėtų tuos pinigus gauti. Kalbėsime, komunikuosime, kaip jiems būtų patogiau, ar pervesti pinigus, ar nupirkti daiktus“, - BNS sakė D.Bukeikaitė.

Jos teigimu, didžiąją dalį daiktinės paramos sudaro drabužiai.

„Žmonės tikrai atsiliepė į tai, ką kvietėme aukoti. Iš tų visų reikalingiausių daiktų mes prašėme drabužių, avalynės ir maisto. Daugiausiai drabužiai sunešti įvairūs, mažiau maisto ir avalynės. Žmonės suaukojo šiltų kelnių, drabužių, pirštinių, kojinių, šalikų“, - teigė D.Bukeikaitė.

Pasak jos, kai kurie žmonės aukojo paramai netinkančius daiktus.

„Labai daug žmonės prinešė netinkamų drabužių, kas dabar yra galvos skausmas, nes reikia galvoti, kur reikės utilizuoti surinktą paramą. Įvyko tai, ko ir baiminomės: kai kurie žmonės tiesiog akcijos rėmuose išsivalė namus“, - sakė D.Bukeikaitė.

Paramą Rytų Ukrainai tikimasi išsiųsti iki lapkričio 24 dienos.

„Preliminariai tikimės, kad per dvi savaites, iki lapkričio 24 dienos parama turėtų pasiekti Ukrainą, arba bent iškeliauti iš Lietuvos. Tikimės, kad prisidės Krašto apsaugos ministerija, kariuomenė su paramos išvežimu“, - sakė „Carito“ generalinės direktorės pavaduotoja.

„Caritas“ yra krikščioniška socialinę paramą teikianti tarptautinė nevyriausybinė organizacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius