Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2011 12 01

Lietuvos dienraščiuose – „užuojauta“ baltarusiams pardavus dujų vamzdynus Rusijai

Didžiausiuose Lietuvos dienraščiuose ketvirtadienį pasirodė užuojautos formos skelbimas, kuriame „kaimynai lietuviai“ sako užjaučiantys Baltarusijos gyventojus dėl Rusijos dujų milžinei „Gazprom“ perduotos šalies vamzdynų kontrolės.
Laikraščiai
Laikraščiai / Okasanos Školnajos/15min.lt nuotr.

Skelbimus užsakiusi organizacija – Jaunimo sąjūdis už energetinę nepriklausomybę – teigia taip norėjusi atkreipti dėmesį į energetinės nepriklausomybės problemą.

„Skaudžią netekties valandą, Rusijos „Gazprom“ galutinai perėmus Baltarusijos vamzdynų operatorės „Beltransgaz“ akcijas, nuoširdžiai užjaučiame kaimynus baltarusius. Nuo tada, kai panašus sandėris 2004-aisiais įvyko Lietuvoje, dujų kaina mums pakilo net 6 kartus, o „Gazprom“ mūsų šalyje užsiima ne tik verslu, bet ir kišasi į šalies vidaus reikalus. Liūdime kartu su Jumis, nes puikiai žinome, kas Jūsų laukia“, – rašoma skelbime.

Po tekstu pasirašo „Kaimynai lietuviai“. Šis skelbimas vienodu tekstu paskelbtas dienraščiuose „Lietuvos rytas“, „Lietuvos žinios“ ir „Respublika“.

„Tai yra Jaunimo sąjūdžio už energetinę nepriklausomybę idėja. Mes savo akcijomis visada bandome išryškinti problemas dėl energetinės nepriklausomybės nebuvimo Lietuvoje“, – BNS ketvirtadienį sakė organizacijos vadovas Adomas Bužinskas.

„Pamatę, kad baltarusiai nusprendė perduoti vamzdynus „Gazprom“, nusprendėme pareikšti užuojautą, nes žinome, kas jų laukia, kaip „Gazprom“ kišasi į vidaus politiką ir baltarusiams bus labai sunku, jei jie norės pasipriešinti“, – teigė jis.

A.Bužinskas taip pat yra Jaunųjų konservatorių lygos pirmininkas, tačiau jis sakė, kad minėtas Jaunimo sąjūdis už energetinę nepriklausomybę vienija ir daugiau organizacijų.

„Lietuvos ryte“ užuojauta paskelbta trečiame puslapyje, šalia bendrovės „Lietuvos dujos“ skelbimo apie naujus dujų tarifus. Daugiau nei trečdalis „Lietuvos dujų“ akcijų priklauso „Gazprom“.

Rusijos gamtinių dujų milžinas prieš kelias dienas paskelbė perėmęs Baltarusijos vamzdynų operatorę „Beltransgaz“. Už 50 proc. akcijų sumokėjęs 2,5 milijardo JAV dolerių, „Gazprom“ valdys visas Baltarusijos įmonės akcijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius