Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 01

„Lietuvos dujų“ nuostoliai dėl sprogusio dujotiekio – 230 tūkst. litų

Dujų importo ir transportavimo bendrovė „Lietuvos dujos“ dėl pernai spalio pabaigoje Širvintų rajone sprogusio magistralinio dujotiekio patyrė daugiau kaip 233 tūkst. litų nuostolių.
Gaisras Širvintų rajone
Gaisras Širvintų rajone / 15min.lt skaitytojo nuotr.

Širvintų prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl dujotiekio sprogimo nustačius, kad dujotiekis sprogo dėl biologinės korozijos ir dėl to vamzdyje atsiradusių defektų. Tokias išvadas padarė avarijos priežastis tyrę Baltarusijos nacionalinės mokslų akademijos Fizikos ir technikos instituto mokslininkai, rašo „Lietuvos rytas“.

Policijos kriminalistinių tyrimų centro ir Lietuvos teismo ekspertizių specialistai paneigė pirmines versijas, kad dujotiekio avarija buvo sukelta tyčia panaudojant sprogstamąsias ar chemines medžiagas.  Kai korozijos pažeista sienelė nuo dujų slėgio plyšo, išsiveržusios dujos užsidegė.

Visa „Lietuvos dujų“ veikla yra apdrausta, todėl įmonė turėtų gauti draudimo išmoką.  Pernai spalio 24 dieną sprogęs dujotiekis dujomis aprūpina visos vakarų Lietuvos vartotojus.

Vokietijos „E.ON Ruhrgas International“ priklauso 38,9 proc. „Lietuvos dujų“ akcijų, Rusijos „Gazprom“ – 37,1 proc., valstybei – 17,7 proc. akcijų.  „Lietuvos dujų“ akcijos kotiruojamos NASDAQ OMX Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius