-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 15

Lietuvos elektrinės vadovui L.Lukočiui pareikštas nepasitikėjimas

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas pareiškė nepasitikėjimą Lietuvos elektrinės vadovui Laimonui Lukočiui. Informacija apie galimą piktnaudžiavimą L.Lukočiui vadovaujant Kruonio HAE artimiausiu metu bus perduota Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT).
Kruonio hidroakumuliacinė elektrinė
Lietuvos elektrinė / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„L.Lukočiui išreikštas nepasitikėjimas. Tai politinis sprendimas. Tyrimo metu „Lietuvos energijos“ direktoriaus įsakymu sudaryta komisija. Pagal komisijos išvadas atitinkami valdymo organai turi atlikti sprendimus, – atsakydamas į klausimą, ar politinis nepasitikėjimas reiškia, kad L.Lukočius netenka posto, žurnalistams sakė ministras. – Turime atskirti politinį sprendimą, nepasitikėjimą nuo konkrečių teisinių dalykų ir konkrečių teisinių atsakomybių.“

A.Sekmokas nepasitikėjimą išreiškė remdamasis minėtos komisijos, tyrusios galimą buvusio Kruonio HAE vadovo piktnaudžiavimą, išvadas. Kaip jau buvo skelbta žiniasklaidoje, komisija sudaryta gavus Generalinės prokuratūros raštą dėl Kruonio HAE darbuotojų anoniminio skundo, kuriame pateikiami kai kurie buvusio įmonės direktoriaus L.Lukočiaus veiklos epizodai.

Lietuvos elektrinė ir Kruonio HAE priklauso bendrovei „Lietuvos energija“, todėl, pasak A.Sekmoko, visa atsakomybė tenka šios įmonės vadovybei. Paklaustas, ar atsakomybę šiuo atveju turėtų prisiimti „Lietuvos energijos“ vadovas Aloyzas Koryzna, ministras teigė, kad „bendrovės valdymo organai tai taip pat turi spręsti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius