-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 01 27

„Lietuvos geležinkeliams“ dyzeliną laikinai turėtų tiekti „Orlen Lietuva“

Didžiausio Lenkijos naftos koncerno „Orlen“ valdoma bendrovė „Orlen Lietuva“ tris mėnesius valstybės valdomiems „Lietuvos geležinkeliams“ turėtų tiekti dyzeliną.
„Orlen Lietuva“ degalinė
„Orlen Lietuva“ degalinė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Verslo žinios“ rašo, kad „Lietuvos geležinkeliai“, atmetę abiejų dyzelino konkurse dalyvavusių pretendentų pasiūlymus, pakvietė konkurso dalyvius į netiesiogines derybas tiekti degalus 3 mėnesius. Ir šį kartą geriausią pasiūlymą pateikė „Orlen Lietuva“.

„Lietuvos geležinkelių“ Pirkimų skyriaus viršininkas Saulius Braziulis sako, kad netiesioginės derybos – tarpinis etapas prieš pakartotinį konkursą, kurį ketinama skelbti artimiausiu metu. Tokiu žingsniu taip pat siekta išvengti ir galimo degalų stygiaus.

„Geriausią pasiūlymą pateikė ta pati “Orlen Lietuva„, esame jiems pranešę ir tikimės, kad sudarysime sutartį“, – sakė S.Braziulis.

Jei nebus gauta skundų, „Lietuvos geležinkeliai“ sutartį su „Orlen Lietuva“ turėtų pasirašyti vasario pradžioje.

Per 3 mėnesius „Orlen Lietuva“ turėtų pateikti apie 18 tūkst. tonų degalų. Tačiau tikslus kiekis priklausys nuo poreikio.

Anksčiau skelbta, kad dyzelino pirkimo konkursą paskelbę „Lietuvos geležinkeliai“ nusprendė, kad nė vieno iš dviejų pretendentų pasiūlymai neatitiko reikalavimų. Tuomet patraukliausią pasiūlymą buvo pateikusi „Orlen Lietuva“.

S.Braziulio teigimu, netiesioginėse derybose pasiūlyta dalyvauti toms pačioms bendrovėms, kurios buvo pateikusios pasiūlymus konkurse – „Orlen Lietuva“ ir „Petrotrans Trading Ltd.“, kuri dalyvauti konkurse buvo įgaliojusi bendrovę „Jumps“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius