Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 09

Lietuvos koziris derybose su Rusija dėl pieno blokados – premjero patarėjas Antanas Vinkus

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad jo patarėjas Antanas Vinkus yra įgaliotas kalbėtis su vartotojų teisių tarnybos „Rospotrebnadzor“ vadovu Genadijumi Oniščenka dėl pieno produktų blokados Rusijoje.
Knygos „Žmogus laiko taikinyje“ pristatymas
Antanas Vinkus / Luko Balandžio nuotr.

„Vakar vakare pavyko su G.Oniščenkos pavaduotoju pakalbėti, šįryt taip pat pavyko pasikalbėti. Ryte pasirašiau raštą, pagal jų pageidavimą, kad jie norėtų matyti pieno perdirbimo įmonių vadovus ir mano patarėją Antaną Vinkų (patarėjas sveikatos klausimais ir buvęs Lietuvos ambasadorius Maskvoje – BNS), ir patvirtino, kad mano raštą gavo, kad jie deleguojami nuo Lietuvos kalbėtis su G.Oniščenka, kalbant apie pieno produktus“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Anot jo, dar neaišku, kada įvyks susitikimas su G.Oniščenka, atsakymo laukiama trečiadienį. Ministras pirmininkas teigė, kad Lietuva norėtų susitikti penktadienį.

„Tikimės atsakymą gauti jau šiandien. Mes norime, kad kuo greičiau įvyktų, pageidavimas buvo išsakytas, kad penktadienį“, – sakė premjeras.

Pats A.Vinkus trečiadienį su BNS kalbėtis atsisakė: „Jokių komentarų neduodu ir negaliu duoti, dirbu man pavestą darbą.“

A.Butkevičius teigė, kad su Rusijos premjeru Dmitrijumi Medvedevu susisiekti nepavyko, nes antradienį jis buvo komandiruotėje, o trečiadienį lankosi žemės ūkio produktų parodoje Maskvoje. Tačiau, pasak A.Butkevičiaus, Lietuvos žemės ūkio ministras susitiko su Rusijos ministru.

„Žemės ūkio ministras (Vigilijus Jukna – BNS) skambino ir sakė, kad tikrai Rusijos žemės ūkio ministras buvo atėjęs, pasisveikino (...) kol kas kitokios informacijos neturiu“, – tikino ministras pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius