-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 07 07

Lietuvos gynybos rėmėjui JAV generolui R. T. Odierno įteiktas valstybės apdovanojimas

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė valstybės apdovanojimą ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro kryžių Jungtinių Amerikos Valstijų kariuomenės Sausumos pajėgų vadui generolui Raymondui T. Odierno ir aptarė saugumo padėtį regione.
Prezidentė įteikė valstybės apdovanojimą JAV kariuomenės Sausumos pajėgų vadui generolui Raymondui T. Odierno
Prezidentė įteikė Valstybės apdovanojimą JAV kariuomenės Sausumos pajėgų vadui generolui Raymondui T. Odierno / R. Dačkaus nuotr.

Prezidentės dekretu apdovanojimas generolui R.T.Odierno skirtas Valstybės dienos proga už ypatingus nuopelnus puoselėjant ir plėtojant tarpvalstybinius santykius, taip pat ypatingus nuopelnus karybos srityje, praneša prezidentūra.

Valstybės vadovė Lietuvos žmonių vardu padėkojo generolui už pastangas stiprinant Lietuvos saugumą ir gynybą bei tiesioginį indėlį remiant Lietuvos ir JAV karinį bendradarbiavimą.

JAV kariuomenės Sausumos pajėgų vadas generolas R.T.Odierno yra pagrindinis JAV prezidento, gynybos sekretoriaus patarėjas kariniais klausimais.  Pasikeitus saugumo situacijai Baltijos šalių regione generolas buvo vienas pagrindinių ryžtingo ir greito sprendimo dislokuoti JAV pajėgas Lietuvoje rėmėjų, siekiant atgrasyti priešiškas jėgas. 

Generolas palaikė Europos saugumo iniciatyvą, išleisdamas direktyvas dėl Baltijos šalių saugumo stiprinimo ir inicijuodamas operaciją „Atlanto ryžtas“, užtikrinusią papildomos JAV brigados dislokavimą Europoje.

Generolas R.T.Odierno visuomet laikėsi pozicijos, kad Europos saugumui garantuoti būtina palaikyti tam tikrą JAV karių skaičių. Tik taip yra įmanoma efektyviai įvykdyti įsipareigojimą dėl Europos saugumo įgyvendinimo.

Lietuvos kariai yra tarnavę Irake R.T. Odierno vadovaujant JAV 4-ajai pėstininkų divizijai, vykdant operaciją „Irako laisvė“ 2003–2004 m., ir Daugianacionaliniam korpusui 2006–2008 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius