-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 24

Lietuvos gyventojus netikėtai užpuolė uodai

Uodų puolami gyventojai užgulė vaistines ir iššlavė beveik visas priemones vabzdžiams atbaidyti. Šių priemonių apyvarta savaitgalį šoktelėjo keletą kartų.
Uodas
Uodas / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.
Temos: 1 Uodas

Tačiau didmenininkai nieko gero nežada – uodų pilna ir Europoje, tad esą gamintojai nespėja šių priemonių gaminti, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.

Vaistininkai sutrikę – per savaitgalį pirkėjai iššlavė visas, dar ir nuo pernai užsilikusias priemones uodams atbaidyti. Kai kurie vaistininkai sako, kad apyvarta šoktelėjo net penkis kartus.

„Vien per šį savaitgalį išleidom kiek per visus metus pernai. Tai supraskim, kokius kiekius reikia realizuoti“, – teigė vaistinės savininkas Teofilius Barauskis.

Kai kurios vaistinės savaitgalį dar prekiavę septynių aštuonių rūšių priemonėmis nuo dešimties litų, šiandien turi tik vieną – pačią brangiausią.

„Jau nuo ano ketvirtadienio pirko, daugiausia, aišku, iš pradžių pigiausius, o paskui jau kas liko“, – kalbėjo „Camelia“ vaistininkas Egidijus Laureckas.

Anot vaistininko, gelbėdamiesi nuo uodų žmonės prašo ir anyžių arbatos, vitaminų tirpalo. O netekusieji kantrybės perka ir tai, kas yra. Pirkėjai iššlavė ir medžiotojų reikmenų parduotuves, kuriose paprastai šių prekių būdavo.

„Kas čia žinojo, kad šiais metais tiek uodų bus. Iš tikro žymiai daugiau pirko negu paprastai, o mes, aišku, nepasirūpinom“, – sakė įmonės „Fauna“ direktorius Algirdas Augutis.

Prekybininkai sako, kad medžiotojai turi kitą išeitį – nuo uodų gali gintis užsidėję kepures su tinkleliais.

Higienistai perspėja atidžiai rinktis priemones nuo uodų – svarbiausia neįsigyti skirtų gyvuliams.

„Kai uodai įkanda, visuomet niežti, todėl reikia saugotis, neįtrint, nenusikasyt iki kraujo, kadangi chemines medžiagas mes galime įterpti, o toliau gali pūliniai atsirasti“, – perspėja Panevėžio visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų ir profilaktikos skyriaus vedėjas Rimgaudas Markelis.

Vaistų didmenininkai sako, kad pagausėjus uodų, juos atbaidančių priemonių trūksta visoje Europoje. O gamintojai esą nespėjantys jų gaminti, todėl pernykščių likučiai visai išseko. Geriausiu atveju, jie pasipildys tik savaitės pabaigoje.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius