-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 03 20

Lietuvos ir Izraelio ministrai pirmadienį ketina susitikti Briuselyje

Pirmadienį Briuselyje planuojamas Lietuvos ir Izraelio užsienio reikalų ministrų susitikimas, BNS šeštadienį patvirtino Lietuvos užsienio reikalų ministerija.
Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis
Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Planuojama, kad Audronius Ažubalis ir Avigdoras Liebermanas susitiks pirmadienio rytą, pranešė URM Spaudos ir viešųjų ryšių skyrius.

A.Ažubalis pirmadienį Briuselyje dalyvaus ES užsienio reikalų ministrų susitikime, kuriame ketinama aptarti pasirengimą kitą savaitę numatomai Europos Vadovų Tarybai.

Anot naujienų agentūros AP, atšaukus ES ir Izraelio atstovų oficialų susitikimą A.Liebermanas Briuselyje planuoja dvišalius susitikimus su Vokietijos, Lietuvos ir Suomijos ministrais.

ES ir Izraelio komisijos posėdis atšauktas tuo metu, kai tarp ES ir Izraelio tvyro įtampa – ES kritikavo Izraelį dėl bandymo trukdyti priimti rezoliuciją, kurioje Jeruzalė būtų vadinama bendra Izraelio ir būsimos Palestinos valstybės sostine, taip pat dėl galimo vaidmens nužudant „Hamas“ kovotoją Dubajuje žudikams naudojant padirbtus ES pasus.

Izraelis savo ruožtu kritiškai įvertino ES užsienio politikos vadovės Catherine Ashton vizitą į Gazos ruožą, kurį kontroliuoja „Hamas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius