-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 15

Lietuvos jaunimas ir garsūs žmonės tapė Prezidentūrą

Ketvirtadienio popietę penkių didžiųjų Lietuvos miestų centrinės aikštės virto tikromis meno dirbtuvėmis, kuriose jaunimas dažų potėpiais išreiškė viziją, kokią Prezidentūrą norėtų matyti po šalies Prezidento rinkimų.
Lietuvos jaunimas ir garsūs žmonės tapė Prezidentūrą.
Lietuvos jaunimas ir garsūs žmonės tapė Prezidentūrą. / LiJOT nuotr.

Akciją „Kiekvienas balsas svarbus“ inicijavusi Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje kvietė praeivius gatvėje ant įspūdingo dydžio molbertų spalvinti Prezidentūrą ir tokiu būdu skatino piliečius aktyviau dalyvauti jau šį sekmadienį vyksiančiuose Prezidento rinkimuose.

Pasak Šarūno Frolenko, LiJOT prezidento, meninei akcijai „Kiekvienas balsas svarbus“ pasirinkta išraiškos forma – ne atsitiktinė. „Rinkimuose, kaip ir tapyboje: vienas potėpis iš esmės keičia paveikslo vaizdą, o vienas balsas gali pakeisti rinkimų rezultatus,“ –  sakė jis.
Vilniaus Rotušės aikštėje vykusioje akcijoje apsilankė ir garsūs Lietuvos žmonės, kurie drąsiai ėmė teptuką, dažė Prezidentūrą ir taip išreiškė savo pilietinę poziciją, jog svarbus kiekvienas balsas. Televizijos laidų vedėjas Martynas Starkus ir daininkas Svaras ryžtingai perdažė baltos Prezidentūros sienas į ryškiaspalves. Garsi manekenė Aistė Jasaitytė akcijoje dalyvavo kartu su specialiai šiai akcijai Lietuvos vėliavos spalvų rūbais aprengtu čihuahua veislės keturkoju augintiniu.

Ši meninė akcija – LiJOT vykdomos informacinės kampanijos ,,Neprikiaulink Lietuvai – ateik balsuoti!“ („Man ne dzin!“) dalis. Akciją palaiko dainininkas Andrius Mamontovas, kurio daina „Kieno tu pusėje?“ tapo kampanijos daina, kviečiančia jaunimą išreikšti savo poziciją šalies Prezidento rinkimuose. Pasak Andriaus Mamontovo, jaunimo pilietinis aktyvumas šaliai ypač reikalingas. „Jaunimo balsas – tai šalies ateitis. Taigi, mums belieka tik nuspręsti, ar leisime rinktis praeičiai, ar – dabarčiai ir ateičiai,“ – teigia Andrius Mamontovas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius