-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 12

Lietuvos jūrų muziejui nepavyko išsaugoti nė vieno pingvinuko

Kasmet bent keliais išsiritusiais pingvinais pradžiuginančiam Lietuvos jūrų muziejui šiemet pirmą kartą nepavyko išsaugoti nė vieno pingvinuko.
Pingvinai
Pingvinai / Lietuvos jūrų muziejaus nuotr.

Iš dešimties sudėtų kiaušinių gyvybė buvo užsimezgusi tik viename, o trečiadienio naktį užgeso ir vienintelio taip neišsiritusio pingvinuko gyvybė.

Jūrų paukščių ir žinduolių skyriaus vedėjas Arūnas Grušas pasakojo, kad dar vakar apie 22 val. peršvietus kiaušinį matėsi, kaip pingvinukas bando praplėšti plėvę, o šiandien apie ketvirtą ryto šviečiant kiaušinį gemalėlis nebejudėjo.

„Aš visą laiką laukiau, kada jis praplėš plėvę, tada jau būčiau skėlęs kiaušinį ir padėjęs mažyliui išsilukštenti. Kol pats pingvinukas nepraplėšia plėvės, jam padėti beprasmiška: ankstesniais kartais bandėme tokios būklės išimti iš kiaušinio, tačiau tai visada baigdavosi mirtimi. Gamta silpniems neleidžia išgyventi – paprastai ir laisvėje gyvenantys pingvinai iš dviejų sudėtų kiaušinių išperi tik vieną“, – sako A.Grušas, visą naktį praleidęs laboratorijoje stebėdamas kiaušinį.

Šių metų kovą Lietuvos jūrų muziejuje turėtų gimti Baltijos pilkosios ruonės Baltukės palikuonis, kuriuo taip pat rūpinsis muziejaus darbuotojai, mat ši ruonė pati neaugina mažylių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius