-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 23

Lietuvos karininkas – NATO kovinių laivų grupės štabo narys

Naujas veidas SNMG2, NATO nuolatinės parengties kovinių laivų 2 grupėje Viduržemio jūroje. Paprastai jose dominuoja pietinių Europos šalių kariai.
37-erių metų Lietuvos karininkas tarnauja SNMG2 štabe.
37-erių metų Lietuvos karininkas tarnauja SNMG2 štabe. / H.Adrians nuotr.
Temos: 1 NATO

Todėl Lietuvos karinių jūrų pajėgų karininko tarnyba šiose pajėgose yra kažkas ypatinga. Nuo šių meto spalio pradžios 37-erių metų Lietuvos karininkas tarnauja SNMG2 štabe. Tai jo pirmoji tokio pobūdžio misija, skelbia Krašto apsaugos ministerija.

„Džiaugiuosi galėdamas būti šių tarptautinių pajėgų dalimi ir suteikta galimybe įgyti naujų įgūdžių,“ – sako Lietuvos karininkas. Lietuva prisideda prie NATO pastangų Egėjo jūros regione valdant migracijos krizę ir skyrė tam Lietuvos karininką.

Spalio–gruodžio mėnesiais Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų karininkas tarnaus NATO nuolatinės parengties kovinių laivų 2-ios grupės (angl. SNMG2) štabe. Čia jis eis kovinės pamainos vyresniojo karininko pareigas. Šiuo metu NATO nuolatinės parengties kovinių laivų 2-ios grupės laivai dalyvauja NATO veikloje Egėjo jūroje.

Turkijos ir Graikijos teritoriniuose vandenyse jie vykdo nelegalios migracijos tinklų aktyvumo jūroje žvalgybą, stebėjimą ir priežiūrą ir taip prisideda prie Turkijos ir Graikijos ir Europos Sąjungos pasienio apsaugos bendradarbiavimo koordinavimo agentūros „Frontex“ pastangų valdant migracijos krizę šiame regione. NATO SNMG2 štabo pagrindą sudaro Vokietijos karinių jūrų pajėgų personalas. Junginio štabas yra įsikūręs Nyderlandų karališkojo karo laivyno fregatoje HNLMS „De Ruyter“, jame iki gruodžio ir tarnaus Lietuvos karininkas. Tai pirmas toks Lietuvos indėlis NATO pastangoms kovojant su pabėgėlių ir migrantų krize Egėjo jūroje.

Šiuo metu dar trys Lietuvos karininkai dalyvauja Europos Sąjungos operacijoje Viduržemio jūroje „Sophia“, kurios tikslas užkirsti kelią nelegaliam žmonių gabenimui iš Šiaurės Afrikos. NATO nuolatinės parengties kovinių laivų 2-ios grupės laivai Egėjo jūroje buvo dislokuoti 2016 m. kovą, atsižvelgus į Vokietijos, Graikijos ir Turkijos prašymą prisidėti prie tarptautinių pastangų valdant pabėgėlių ir migrantų krizę, siekiant užkirsti kelią neteisėtam judėjimui ir migracijai Egėjo jūroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius