Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 28

Lietuvos kariuomenė teisme siekia neleisti vėjo jėgainių dėl jų įtakos oro erdvės stebėjimui

Lietuvos kariuomenė susiginčijo su Lietuvos, Vokietijos ir Estijos kapitalo įmone „Vėjų spektras“ dėl pastarosios planuojamo statyti vėjo jėgainių parko Šilutės rajone.
jegaines
Jegainės / A.Kripaitės/15min.lt nuotr.

Vilniaus apygardos administracinis teismas ketvirtadienį nenagrinėjo „Vėjų spektro“ skundo, įmonei jį patikslinus.

Pasak žiniasklaidos, bendrovė „Vėjų spektras“ ketina investuoti 100 mln. litų ir pastatyti tris parkus Šilutės rajone, Didšilių kaime. Planuota statyti 12 jėgainių, kurių galia siektų 21,8 megavato (MW).

Teismo atstovė Sigita Jacinevičienė–Baltaduonė BNS pranešė, kad kariuomenės nuomone, „Vėjo spektro“ planuojami statiniai gali trukdyti radiolokacinių radarų veikimui ir pakenkti nacionaliniam saugumui.

„Lietuvos kariuomenė tikina, kad turi būti atlikta išsami ekspertizė (dėl vėjo jėgainių poveikio – BNS). Jie mano, kad bet kokių objektų statyba, kuri trukdytų stebėti oro erdvę ir tuo pačiu operatyviai reaguoti į jos pažeidimus, negali būti pateisinama dėl grėsmių nacionaliniam saugumui“, – sakė S.Jacinevičienė–Baltaduonė.

Jos teigimu, „Vėjų spektras“ yra išsinuomojęs 12 žemės sklypų Šilutės rajone ir įsigijęs vieną sklypą vėjo jėgainių parkui.

Kitas teismo posėdis numatomas kovo 14 dieną.

Pasak žiniasklaidos, bendrovė „Vėjų spektras“ ketina investuoti 100 mln. litų ir pastatyti tris parkus Šilutės rajone, Didšilių kaime. Planuota statyti 12 jėgainių, kurių galia siektų 21,8 megavato (MW).

Planuojami parkai patenka į kariškiams priklausančio aerodromo apsaugos zoną. Be to, už 15 kilometrų, Degučių kaime, veikia kariškių radiolokacinė bazė. Čia nuo 1993 metų budintys kariškiai prižiūri oro erdvę.

„Vėjų spektro“ tinklalapyje skelbiama, kad įmonė valdo 30 megavatų galios vėjo jėgainių parką Kretingos rajono Kiauleikių, Kvecių ir Rūdaičių kaimuose. Bendrovės investicijos į šį vėjo jėgainių parką siekia 130 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius