Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 04

Lietuvos karo akademijoje – nauja pilietinio ugdymo studijų programa

Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje studijas pradeda studentai, įstoję į naują ir pirmą kartą Lietuvoje vykdomą Lietuvos edukologijos universiteto ir Karo akademijos jungtinę bakalauro studijų programą „Istorija ir pilietinis ugdymas“, kuri rengs profesionalius istorijos ir pilietinio ugdymo mokytojus.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo mokslo ir žinių šventėje Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje
Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo mokslo ir žinių šventėje Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Įgyvendinant Istorijos ir pilietinio ugdymo studijų programą, stengsimės, kad šią pilietinę dvasią gautų ir kiti studentai. Tuomet bus parengtas istorijos mokytojas, žiūrintis kur kas plačiau į istoriją ir istorinius faktus, sugebantis juos analizuoti, suprasti ir kitokį požiūrį ir taip sudominti moksleivį istorija, kartu diegiant jaunam žmogui ir pilietinės visuomenės vertybes“, – sakė prorektorius,  dr. Gintautas Surgailis.

Istorijos ir pilietinio ugdymo studijų programos tikslas – parengti kvalifikuotą istorijos ir pilietinio ugdymo pedagogą, gebantį dirbti pagal bendrojo ugdymo, profesinio mokymo ir neformaliojo švietimo programas.

Rugsėjo 3 d. į akademiją atvyko pirmieji studentai, kurie susipažino su Lietuvos karo akademija, aplankė muziejų ir biblioteką, savo taiklumą išbandė lazeriniame tire. 

Istorijos ir pilietinio ugdymo studijų programos tikslas – parengti kvalifikuotą istorijos ir pilietinio ugdymo pedagogą, gebantį dirbti pagal bendrojo ugdymo, profesinio mokymo ir neformaliojo švietimo programas.

Pagal studijų programą Lietuvos karo akademijoje studentams bus dėstomi valstybės gynimo pagrindai, supažindinama su karybos raida, Lietuvos politine sistema, nacionalinio saugumo, teisės, ekonomikos, pilietinės visuomenės, vadybos, lyderystės pagrindais, tarptautiniais santykiais.

Paskaitas skaitys ir seminarus studentams ves Akademijos dėstytojai, yra numatytos pedagoginės praktikos mokyklose ir Lietuvos šaulių sąjungos organizuojamose vaikų vasaros stovyklose. Aukštųjų mokyklų dėstytojai organizuos bendras mokslines ir metodines konferencijas, keisis moksline ir kita informacija.

2014 m. lapkričio 11 d. Lietuvos edukologijos universitetas ir Karo akademija pasirašė sutartį ir įsipareigojo kartu rengti ir įgyvendinti naują studijų programą, kurią parengė jungtinė abiejų aukštųjų mokyklų mokslininkų darbo grupė.  2015 m. birželį Studijų kokybės vertinimo centras studijų programą akreditavo 5 studijų metams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius