Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 13

Lietuvos miško darbuotojai reikalauja aplinkos ministro K.Navicko atsiprašymo

Lietuvos miško ir miško pramonės darbuotojų profesinių sąjungų federacija (LMPF), vienijanti 4 tūkstančius miško darbuotojų reikalauja aplinkos ministro Kęstučio Navicko viešo atsiprašymo.
Kęstutis Navickas
Kęstutis Navickas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Profesinės sąjungos pranešime spaudai rašoma, kad aplinkos ministras K.Navickas 2017 m. vasario 11 d. Nacionalinio transliuotojo LRT eteryje rodytos informacinės laidos „Panorama“ metu kalbėdamas apie ministerijos planuojamą valstybinių miškų konsolidavimo projektą pareiškė: „Mes manome, kad per vieną įmonę, per vieną centralizuotą įmonę mes galėsim užtikrinti ir skaidrius valdymo mechanizmus, ir apskaitos mechanizmus, ir miško pardavimo priemones. Dėl to, žinodami bendrą kontekstą ir kad sąžiningų ir kvalifikuotų žmonių Lietuvoje nėra daug. Vienas iš kriterijų dėl ko yra viena įmonė“.

Lietuvos miško pramonės darbuotojai, reikalauja ministro atsiprašyti visų miško pramonėje sąžiningai dirbančių žmonių.

„Ministro požiūris į savo krašte dirbančius žmones šokiruoja. Jeigu ministras nepasitiki savo žmonėmis, kurios šalies žmonėmis jis pasitiki? 3 tūkstančius žmonių planuojama ne tik atleisti, tačiau jie išvadinami sukčiais ir nekvalifikuotais. Kaip suprantame, ministras, žinoma, save priskiria prie tų sąžiningų ir kvalifikuotų“, – teigia LMPF vadovė Inga Ruginienė.

Profsąjungos teigimu, aplinkos ministro nurodymu rengiamame valstybinių miškų konsolidavimo vienoje valstybės įmonėje įstatymo projekte nepateikti jokie siūlymai ką daryti su 3 tūkstančiais atleisti planuojamų miško darbuotojų. Iš viso miškų sistemoje šiuo metu dirba beveik 4 tūkstančiai darbuotojų, kurių tris ketvirtadalius planuojama atleisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius