Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 26

Lietuvos pareigūnas nesąmone vadina teiginį, kad CŽV kalėjimas galėjo būti Rūdninkuose

Lietuvos viešojo saugumo tarnybos (VST) vado pavaduotojas Jonas Zautra nesąmonėmis vadina Rusijos kanalo „Russia Today“ teiginį, kad Rūdninkuose, apie 40 kilometrų nuo Vilniaus, galėjo veikti slaptas Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) kalėjimas.
Kalėjimas
Gvantanamo kalėjimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

J.Zautra BNS trečiadienį patvirtino, kad „Russia Today“ reportaže parodyta metalinė dygliuota tvora, šalia kurios stovi korespondentė, žymi VST taktinio saugumo centro teritoriją, tačiau kalbas apie CŽV kalėjimus joje pareigūnas prilygino purvo pylimui.

„Man sakė, kad tame reportaže rodoma mūsų poligono tvora. Visos tos kalbos apie CŽV kalėjimus Rūdninkuose yra nesąmonė. Jie aiškina, kad ten yra aerodromas, nėra pas mus jokio aerodromo. Stebiuosi tų, kurie leptelėjo apie tuos kalėjimus čia, kompetencija. Užpylė ant mūsų purvo ir murkdomės dabar“, – piktinosi J.Zautra.

Informaciją, esą Lietuvoje iki 2005 metų veikė slaptas CŽV kalėjimas, praėjusį ketvirtadienį paskelbė „ABC News“, remdamasi neįvardytais buvusiais CŽV pareigūnais.

Remdamasis šia informacija anglų kalba transliuojamas Rusijos informacinis kanalas „Russia Today“ trečiadienį pranešė, kad toks kalėjimas galėjo veikti buvusioje sovietų karinėje bazėje Rūdninkuose, esančioje apie 40 kilometrų nuo Lietuvos sostinės.

„Russia Today“ korespondentė, stovėdama šalia metalinės dygliuotos tvoros, teigė, kad ši rami tyli vieta, kur arti nėra gyvenamųjų namų, būtų tinkama vieta laikyti įtariamiems teroristams.

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus praėjusią savaitę BNS sakė, kad pranešimas apie slaptą amerikiečių kalėjimą jam buvęs naujiena.  „Tai man yra naujiena. Per mano laikotarpį niekas nėra su manimi kalbėjęs, iš nieko nesu girdėjęs. Nežinau, ar tai yra mitas, ar sąmoninga provokacija, bet man tai man nėra žinoma“, – BNS penktadienį sakė V.Adamkus.

Buvęs premjeras Algirdas Brazauskas pranešimą pavadino fantazavimu. 

Anot „ABC News“, Lietuvos pareigūnai CŽV leido naudotis pastatu Vilniaus apylinkėse. Jame esą po 2001 metų rugsėjo 11-osios iki 2005 metų kalinti aštuoni „Al Qaeda“ kovotojai, rašoma Naujienų tarnybos interneto svetainėje.

Šį JAV žiniasklaidos pranešimą paneigė ir Lietuvos užsienio reikalų ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius