Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 15

Lietuvos premjeras sako tikįs, kad Rusija sugebės atskirti pergales nuo nusikaltimų

Lietuvos ministras pirmininkas Andrius Kubilius sako tikįs, kad Rusija sugebės išsivaduoti iš nostalgijos praeičiai ir atskirti istorijoje buvusias pergales nuo nusikaltimų.
Premjeras Andrius Kubilius
Premjeras Andrius Kubilius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tai premjeras sakė Lietuvai minint Sovietų Sąjungos okupacijos 70–metį, kada prisimenamas sovietų armijos įžengimas į Lietuvą 1940–ųjų birželio 15–ąją.

„Tikiu, kad kaip mes atsisveikiname su tuo okupaciniu periodu, lygiai taip pat ir Rusija – galbūt lėčiau, skausmingiau, daugiau klaidžiodama – žengs tuo keliu, kuriuo eidama išsivaduos iš nostalgijos praeičiai ir iš negebėjimo atskirti savo pergalių nuo didelių nusikaltimų, kurie labai skaudžiai atsiliepė ne tik Lietuvai, kitoms okupuotoms šalims, bet visų pirma patiems Rusijos žmonėms“, – Lietuvos radijui sakė A.Kubilius.

Jis pažymėjo, kad pusę amžiaus buvusi okupuota Lietuva iki šiol jaučia skausmingą paveldą, kad negalėjo vystytis kartu su visa Europa.

Lietuvoje antradienį įvairiais renginiais prisimenama 1940–ųjų birželio 15–oji, kada sovietų kariuomenė okupavo Lietuvą. Šaliai atkūrus Nepriklausomybę, birželio 15–oji minima kaip Okupacijos ir genocido diena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius