Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 21 /13:35

„Lietuvos ryto“ vyriausiojo redaktoriaus Gedvydo Vainausko žmona Bronislava prašo nutraukti santuoką dėl vyro kaltės

Pirmadienį Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Jūratė Trinkūnienė parengiamajame posėdyje nagrinėjo dienraščio „Lietuvos rytas“ vyriausiojo redaktoriaus Gedvydo Vainausko sutuoktinės Bronislavos Vainauskienės prašymą nutraukti santuoką.
Atidarymo akimirka
Bronislava ir Gedvydas Vainauskai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kadangi G.Vainausko sutuoktinė prašo teismo nutraukti santuoką dėl sutuoktinio kaltės, nurodydama santuokos nutraukimo motyvus, ji teismui privalės pateikti neginčijamus įrodymus, kad santuoka faktiškai yra iširusi. Teismo taip pat prašoma padalyti sutuoktinių turtą.

Papildyta 13.35 val. Anot B.Vainauskienės advokato Girdučio Vainiaus, taikant laikinąsias apsaugos priemones buvo areštuotas ne tik turtas, bet ir G.Vainausko turima „Lietuvos ryto“ akcijų dalis. „Tačiau atsakovas šią teismo nutartį apskundė aukštesnės instancijos teismui“, – situaciją komentavo advokatas.

Papildyta 13.18 val. Į posėdį neatvyko nei ieškovė B.Vainauskienė, nei atsakovas G.Vainauskas – šalims teisme atstovavo advokatai. Pasak advokato G.Vainiaus, jei šalys nesusitars dėl santuokos nutraukimo, tiek ieškovė, tiek atsakovas privalės atvykti į teismo posėdį.

Pasibaigus parengiamajam teismo procesui, advokatai 15min.lt patvirtino, kad bus derinama sutartis, o šalys linkusios susitarti. Kitas teismo posėdis turėtų vykti po mėnesio.

„Yra principinių dalykų, dėl kurių atsakovas (G.Vainauskas – red. past.) nesutinka, bet nieko daugiau negaliu komentuoti, nes šalys linkusios susitarti“, – 15min.lt kalbėjo B.Vainauskienės advokatas G.Vainius.

Papildyta 13.06. Anot B.Vainauskienės advokato, parengiamajame posėdyje bus mėginama tartis dėl sutarties sudarymo dėl santuokos nutraukimo.

Pati B.Vainauskienė prieš posėdį atsisakė kalbėtis apie skyrybų procesą. „Aš negaliu komentuoti, vyksta procesas. Nenorėčiau apie motyvus kalbėti – tegu advokatas komentuoja. Jei advokatas patars, gal ir pati dalyvausiu (teisme – red. past.), bet šiuo metu neplanuoju, nes tai tik parengiamasis procesas“, – į 15min.lt klausimus, kuo kaltina sutuoktinį ir ar pati pirmadienį žada būti teisme, atsakė B.Vainauskienė.

Susisiekus su G.Vainausku, šis nepanoro 15min.lt komentuoti teismo proceso ir padėjo ragelį.

Civiliniame kodekse numatyta, kad santuoka nutraukiama dėl sutuoktinio kaltės, jei asmuo nuteisiamas už tyčinį nusikaltimą, yra neištikimas, žiauriai elgiasi su kitu sutuoktiniu arba paliko šeimą ir daugiau kaip vienerius metus visiškai ja nesirūpina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius