-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 06

Lietuvos tūkstantmečio dainų šventei „Amžių sutartinė“ lėšų turi atsirasti

Trečiadienį pas Vyriausybės kanclerį Deividą Matulionį susirinkę Lietuvos tūkstantmečio dainų šventės „Amžių sutartinė“ organizatoriai, Kultūros, Švietimo ir mokslo, Finansų, Sveikatos apsaugos, Vidaus reikalų, Susisiekimo ministerijų bei Vilniaus savivaldybės atstovai išklausė informaciją apie pasirengimą Dainų šventei.
Pinigų negavus Liepos pradžioje vyksiančią Dainų šventę esą gali tekti sutikti purvyne.
Pinigų negavus Liepos pradžioje vyksiančią Dainų šventę esą gali tekti sutikti purvyne. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasitarime aptarti aktualūs Dainų šventės organizaciniai ir finansiniai klausimai – kaip šventės dalyviai atvyks į Vilnių, kaip jie važinės į repeticijas, kas rūpinsis jų saugumu ir viešąja tvarka ir svarbiausia – ar bus laiku paruošti objektai, kuriuose vyks pagrindiniai Dainų šventės renginiai, praneša Vyriausybės spaudos tarnyba.

Vyriausybės kancleris išgirdo patikinimą, kad šventei, kurioje dalyvaus apie 40 tūkstančių dalyvių ir atlikėjų iš šalies ir viso pasaulio, pasirengimas vyksta sklandžiai, nors sprendžiant kai kurias iškylančias problemas, gali prireikti ir Vyriausybės paramos.

Susitikimo dalyviai buvo informuoti, kad Dainų šventės dalyviai vyks Švietimo ir mokslo ministerijos geltonaisiais autobusiukais. Jiems bus sudarytos galimybės keliauti ir geležinkelio transportu bei taikomos nuolaidos.

Sutarta, kad Vidaus reikalų ministerija pasirūpins Dainų šventės dalyvių saugumu, o Sveikatos apsaugos ministerija tuo, kad šventės dalyvių delegacijas lydėtų budintys gydytojai. Jie turėtų budėti ir dalyvių gyvenamosiose vietose.

Bene didžiausias Dainų šventės organizatorių rūpestis – ar bus suspėta sutvarkyti Vingio parko estradą, aikštelę ir prieigas, kad saugūs būtų ir šventės dalyviai, ir sostinės svečiai. Kalnų ir Sereikiškių parkams taip pat reikalinga nors kosmetinė restauracija.

Susitikimo dalyviai sutinka, kad ši Dainų šventė – prioritetinė ir kaip nacionalinės kultūros išraiška bus svarbiausias Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimo akcentas, tad tinkamai jai pasirengti – visų pareiga.

Vyriausybės kancleris Deividas Matulionis įsitikinęs, kad bendromis pastangomis bus rasta lėšų Vingio parko infrastruktūrai sutvarkyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius