Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 11

Lietuvos turizmą gelbsti svečiai iš Lenkijos

Nors į Lietuvą atvyksta turistų iš įvairių šalių, tiek gidai, tiek Lietuvos turizmo departamentas sutaria, kad daugiausia svečių sulaukiame iš Lenkijos, rašo dienraštis „Vilniaus diena.“
keliautojai.jpg
keliautojai.jpg / Š. Mažeika BFL
Temos: 2 Turistai Lenkai

Vienos Lenkijos turizmo kelionių agentūros direktorius teigia, kad lenkų susidomėjimas kelionėmis į Lietuvą šiemet, palyginus su praėjusiais metais, sumažėjęs 20-30 proc. tačiau tiek pat smuko ir lenkų domėjimasis kelionėmis, tad mūsų šalis Lenkijoje yra viena populiariausių po Tuniso, Italijos, Graikijos, Ispanijos ir Egipto, rašo dienraštis „Vilniaus diena.“

Į Lietuvą vykstančių lenkų maršrutuose nepralenkiami yra Trakai, Vilnius ir Druskininkai. Į pajūrį bendrovė keliautojų apskritai neveža, nes lenkai mieliau lanko istorines vietas.

Lietuvoje turistus priimančios Europos kelionių agentūros savininkė Milda Pakula teigė, kad turistų šiemet, palyginus su pernai, atvyksta net iki 50 proc. mažiau. Daugybė turistų atšaukė savo rezervacijas.

Tuo tarpu Lietuvos gidai pateikia kiek optimistiškesnius duomenis. Anot jų, svetimšaliai kelionių į mūsų šalį neatsisako, yra ir tokių, kurie atvyksta čia net ketvirtą ar penktą kartą. Beje, Lietuvos gidų gildijos prezidentė Nijolė Jankauskienė teigė, kad lenkų turistai taupo kaip įmanydami ir kai kurios agentūros su jais net neprasideda, nes jie yra reiklūs ir nepelningi klientai. Kai kurie lenkai netgi atsiveža savo gidus. N.Janksuskienė teigė, kad tik viena ar dvi iš dešimties lenkų turistų grupių samdosi vietos gidą.

Valstybinio turizmo departamento direktorė Nijolė Kliokienė „Vilniaus dienai“ teigė, kad šiemet Lietuvoje vykstantys šventiniai renginiai pritraukė daugiau turistų į mūsų šalį – pavyzdžiui, praėjusiais metais keturiuose sostinės turizmo informacijos centruose apsilankė 20614 turistų, šiemet 26253. Beje, nebūtinai visi šie turistai apsistoja viešbučiuose, daugelis jų ieško pigesnės nakvynės.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius