Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 23

Lietuvos UR ministras pasveikino naujai išrinktą UNESCO vadovę

Lietuvos užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas rugsėjo 22 dieną pasveikino į Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) generalinio direktoriaus postą nominuotą Bulgarijos atstovę Iriną Bokovą ir pasidžiaugė, kad ES šalių narių solidarumas vieningai remiant daugiausia balsų surinkusią ES kandidatę davė vaisių.
Irina Bokova
Irina Bokova / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ministras palinkėjo I.Bokovai toliau stiprinti UNESCO vaidmenį plėtojant tarptautinį bendradarbiavimą švietimo, mokslo ir kultūros srityje, teigiama pranešime spaudai.

Bulgarijos ambasadorė Prancūzijoje ir nuolatinė atstovė prie UNESCO 57 metų I.Bokova rugsėjo 22 dieną per paskutinį, penktąjį, rinkimų turą laimėjo UNESCO Vykdomojoje taryboje vykusius rinkimus į generalinio direktoriaus postą. Į paskutinį turą pateko du ketvirtajame ture daugiausia balsų gavę kandidatai – egiptietis Faroukas Hosny ir bulgarė I.Bokova. Per rinkimus ji gavo 31 balsą, F.Hosny surinko 27 balsus. Lietuva po antrojo rinkimų turo atšaukė savo kandidatę nuolatinę atstovę prie UNESCO ambasadorę Iną Marčiulionytę ir rėmė bendrą ES šalių narių kandidatę.

Per pokalbį su I.Bokova Lietuvos užsienio reikalų ministras taip pat vylėsi, kad pavyks reformuoti UNESCO, kad ši organizacija labiau atitiktų jos šalių narių poreikius ir taptų pasauliniu forumu, skirtu švietimo, mokslo, kultūros ir komunikacijos klausimams. Pasak V.Ušacko, svarbu, kad kultūros srityje UNESCO skatintų civilizacijų dialogą ir informacijos, žinių bei idėjų sklaidą skaitmeninėje erdvėje, gerintų švietimą pasaulyje ir stiprintų mokslinį dialogą, orientuotą į tvarią plėtrą.

Vykdomojoje taryboje rinkimus laimėjusi kandidatė dar turi būti patvirtinta UNESCO Generalinėje konferencijoje, vyksiančioje spalio 6–23 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius