Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 22

Ligoninės reorganizavimui priešinęsis T.Jankauskas atleistas

Kauno miesto politikai atleido Kauno 2-osios klinikinės ligoninės direktorių Tautvydą Jankauską. Pagrindinė priežastis, dėl kurios ilgametis ligoninės vadovas neteko darbo, – jo elgesys, stabdęs ligoninės reorganizavimą.
Kauno 2-osios klinikinės ligoninės darbuotojai vėl rengiasi protesto akcijai.
Nepaisant dalies kolegų bei pavaldinių palaikymo ir viešų protesto akcijų, Kauno 2-osios klinikinės ligoninės vadovas T.Jankauskas neteko direktoriaus posto. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15min.lt primena, kad Kauno miesto savivaldybės taryba T.Jankausko atleidimo klausimą ketino išspręsti prieš savaitę, tačiau tuomet to padaryti negalėjo, nes T.Jankauskas pranešė sergantis, todėl negalintis dalyvauti tarybos posėdyje. Ligoninės vadovo liga pasirodė nesanti sunki – jau kitą dieną, penktadienį, direktorius buvo darbe. Atvykusiam laikinajam ligoninės vadovui, kurį prieš dieną buvo paskyrę tarybos nariai, T.Jankauskas pranešė, jog dirbti ketina pats.

Trečiadienį, spalio 20-ąją, Kauno 2-osios ligoninės medikai surengė mitingą prie Kauno miesto savivaldybės ir reikalavo neatleisti T.Jankausko. Tačiau protesto akcija, regis, politikų neįtikino – penktadienį, spalio 22-ąją, vykusiame tarybos posėdyje nuspręsta atleisti T.Jankauską. Įsigaliojus šiam sprendimui, nuo spalio 23-iosios laikinai, kol konkurso būdu bus išrinktas naujas įstaigos vadovas, Kauno 2-osios ligoninės direktoriaus pareigas eis medicinos mokslų daktaras Arvydas Rimkevičius.

„Piktnaudžiaujama teisinėmis priemonėmis, nevykdomi tarybos sprendimai, Vyriausybės nutarimai – tai vieninteliai akivaizdūs dalykai, kuriuos mes visi matome. Šioje situacijoje atrodo, kad vieni yra lygesni už kitus. Gyvename teisinėje valstybėje, todėl privalome vadovautis įstatymais“, - prieš politikams priimant verdiktą dėl T.Jankausko likimo kalbėjo miesto meras Andrius Kupčinskas.

Pasak Kauno miesto savivaldybės socialinių reikalų direktoriaus Gedimino Jankaus, iš turimų duomenų akivaizdu, kad būtent dėl neteisėtos T.Jankausko veiklos strigo Kauno 2-osios ir Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinių ligoninių sujungimas.

„Ne kartą reikalauta, kad direktorius vykdytų jam pavestus įsakymus. Nuo liepos mėnesio buvo tik trukdoma ligoninių reorganizavimui ir vilkinamas laikas. Todėl kartą teikiame sprendimo projektą dėl atleidimo iš pareigų, nes tokį elgesį traktuojame kaip itin šiurkštų darbo pareigų pažeidimą“, – teigė G.Jankus.

Tarybos posėdyje dalyvavęs T.Jankauskas politikams aiškino, kad elgėsi teisėtai – siekė apginti ligoninės darbuotojų interesus. Pasak jo, dalis personalo nenorėjo ir nenori, kad 2-oji ligoninė būtų sujungta su kita miesto gydymo įstaiga.

Dėl to šios ligoninės darbuotojai buvo surengę ne vieną mitingą.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius