Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 16

Ligoninės vadovas įsako merui

Laikinosios sostinės meras Andrius Kupčinskas apstulbęs: šiandienos jo darbotvarkę bandė koreguoti Kauno 2-osios klinikinės ligoninės direktorius. Jis nurodė, kur ir kada miesto vadovas turi atvykti.
Kauno 2–osios klinikinės ligoninės vadovas T.Jankauskas aiškina, kad susitikimo datą derino su mero referente.
Kauno 2-osios klinikinės ligoninės vadovas T.Jankauskas aiškina, kad susitikimo datą derino su mero referente. / LŽ nuotr.

Meras šokiruotas

Toks įžūlumas miesto merą šokiravo. „Nuo kada T.Jankauskas sudarinėja mano darbotvarkę?“ – piktinosi vakar LŽ kalbintas A.Kupčinskas. Jis sakė nežinąs, ar vyks į ligoninę susitikti su jos darbuotojais, tačiau užsiminė, jog veikiausiai neturėsiąs tam laiko. „Vakar vyko tarybos posėdis, jis užtruko iki vėlaus vakaro. Nežinau, kokie darbai manęs dar laukia šiandien, ir kas yra iš anksto suplanuota“, – sakė A.Kupčinskas. Jis tikino apie T.Jankausko suplanuotą susitikimą sužinojęs tik jo išvakarėse – iš gautos faksogramos. „Ne T.Jankauskas vadovauja tarybai ir ne jis nurodo, ką kada privalome dirbti“, – griežtai reziumavo meras.

Tikino viską suderinęs

Kauno 2-osios klinikinės ligoninės vadovas T.Jankauskas, sulaukęs LŽ skambučio, dėjosi esąs ne mažiau nustebęs už merą. Jis tvirtino kalbėjęs su A.Kupčinsko referente, esą atsiklaususia mero dėl jam priimtino susitikimo laiko. „Meras pats paskyrė pokalbio su darbuotojais datą, valandą. Aš tik išsiunčiau kvietimus tarybos nariams, paskambinau savivaldybės administracijos direktoriui“, – tvirtino T.Jankauskas.

Jis neabejojo, kad A.Kupčinskas atvyks į susitikimą su gydymo įstaigos darbuotojais, kuriame turėtų būti paaiškinta, kodėl Kauno 2–ąją klinikinę ligoninę norima prijungti prie Raudonojo Kryžiaus ligoninės. „Nejaugi netesės savo žodžio? Administracijos direktoriaus tai laukiame. Dar prieš savaitę jo referentė patikino, kad Vygantas Gudėnas galės atvažiuoti bet kurią dieną – svarbu tik prieš tai susitarti su meru“, – tikino T.Jankauskas.

Jis pareiškė, kad miesto vadovai turėtų suprasti pusantro tūkstančio Kauno 2-osios klinikinės ligoninės darbuotojų nerimą dėl ateities. „Mums įdomūs ir motyvai – kodėl ligoninė, kuri yra keturis kartus didesnė, jungiama prie mažesnės gydymo įstaigos ir kam tai naudinga“, – sakė T.Jankauskas.

Spręs miesto taryba

Apie tai, kad abi minėtos gydymo įstaigos bus sujungtos, pradėta kalbėti lapkričio viduryje. Iš pradžių manyta, kad Raudonojo Kryžiaus ligoninė taps T.Jankausko vadovaujamos įstaigos filialu. Tačiau iš savivaldybės politikų ir valdininkų sudaryta darbo grupė numatė kitaip – didesnę įstaigą prijungti prie mažesnės. Ar tai bus padaryta, paaiškės gruodžio 22 dieną vyksiančiame miesto tarybos posėdyje.

Raudonojo Kryžiaus ligoninės direktorius Kęstutis Mazurkevičius vakar LŽ teigė esąs nemaloniai nustebintas T.Jankausko veiksmų. „Šiandien ne su vienu kolega diskutavome, kad taip įžūliai pakviesti merą ir tarybos narius į savo vadovaujamą įstaigą turbūt gali tik T.Jankauskas“, – sakė jis.

K.Mazurkevičius įsitikinęs, kad T.Jankauskas ne tik nurodinėja miesto vadovams, bet ir klaidina savo pavaldinius. Esą jei Kauno 2-oji klinikinė ligoninė bus prijungta prie Raudonojo Kryžiaus ligoninės, darbą išsaugos visi darbuotojai, išskyrus vieną direktorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius