-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 01 28

Ligoninių ir poliklinikų direktorius nušluos atleidimų cunamis

Sveikatos priežiūros įstaigų įstatymas numato, kad Sveikatos priežiūros įstaigos vadovai į darbą priimami viešo konkurso būdu penkeriems metams, o iki šių pataisų įsigaliojimo daugiau nei dešimt metų dirbę vadovai ilgiausiai gali dirbti tik iki šių metų liepos 1 dienos.
Juozas Pundzius
Juozas Pundzius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Gydytojų vadovų sąjungos vadovas Stasys Gentvilis nepritaria medicinos įstaigų vadovų rotacijai ir teigia svarstys galimybę prašyti Seimo, kad šis kreiptųsi į Konstitucinį Teismą dėl šios nuostatos konstitucingumo.

Joniškio ir Panevėžio ligoninių vyriausieji gydytojai vadovauja šioms gydymo įstaigoms dar nuo praėjusio amžiaus aštuntojo dešimtmečio, abu šie vyrai įkopė į aštuntąją dešimtį.

Įstatymo pataisos taip pat paliestų Šiaulių ligoninės vyriausiąjį gydytoją Petrą Simavičių, Kauno klinikų vyriausiąjį  gydytoją Juozą Pundzių.

15min.lt žiniomis, vasarą įstaigos vadovo vietą būtų priversti palikti apie 60 proc. visų sveikatos priežiūros įstaigų vadovų, kurie joms vadovavo daugiau nei dešimtį metų.

Premjero atstovės spaudai Evelinos Butkutės-Lazdauskienės teigimu, pozicijos dėl gydymo įstaigų vadovų rotacijos vyriausybės vadovas A.Butkevičius dar neturi: „Neseniai pradėjęs dirbti premjero patarėju Antanas Vinkus šią savaitę žada susitikti su sveikatos priežiūros įstaigų vadovais, su kuriais ir bus kalbamasi apie sveikatos priežiūros įstaigų vadovų rotaciją. Taip pat šis klausimas bus aptartas su sveikatos apsaugos ministru Vyteniu Andriukaičiu.“

Sveikatos apsaugos ministras socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis pritaria sveikatos priežiūros vadovų rotacijai, tačiau nenorėtų riboti jų kadencijų skaičiaus: „Aš esu rotacijos šalininkas, tačiau diskutuojama, ar teisinga tokiu būdu riboti kadencijų skaičių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius