-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 22

Linas Balsys: „Valstybė turi elgtis solidžiai“

Seimo nariai Linas Balsys ir Dalia Kuodytė išsiuntė oficialų paklausimą užsienio reikalų ministrui Linui Linkevičiui ir Migracijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos direktoriui A.Gavėnui su prašymu duoti aiškų atsakymą, kodėl Baltarusijos opozicijos atstovai T.Novikova ir M.Ulasevičius tris mėnesius buvo įtraukti į nepageidaujamų Lietuvoje asmenų sąrašą ir nuo praėjusių metų rugsėjo iki gruodžio buvo neįleidžiami į Lietuvą, o tokio sprendimo motyvai įslaptinti.
Linas Balsys
Linas Balsys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Seimas Linas Balsys

Žinomi Baltarusijos aplinkosaugininkai ir pilietinių judėjimų atstovai buvo sustabdyti pasienyje, kai vyko į Vilnių dalyvauti Seime surengtoje konferencijoje branduolinės energetikos klausimais.

T.Novikova ir M.Ulasevičius ketino pateikti informacijos apie Baltarusijos režimo planus statyti atominę elektrinę ir vykdomus darbus.

Minėti opozicijos atstovai taip pat pasisako ir prieš atominių elektrinių statybą Rusijos Kaliningrado srityje ir Visagine Lietuvoje.

„Baltarusijos opozicijos narių neįleidimas į Lietuvą yra, iš esmės, dabartinio politinio Baltarusijos režimo palaikymas. Tai sunkiai suderinama su Europos Sąjungos nuostatomis ir nedaro garbės Lietuvai kaip demokratinei valstybei.

Manau, kad Lietuvos visuomenė turi teisę žinoti tokio Lietuvos valdžios institucijų poelgio tikrąsias priežastis, kitaip ir ateityje neišvengsime galimo piktnaudžiavimo ir manipuliacijų valdžia“, – sakė Seimo narys L.Balsys.

T.Novikova jai pritaikytas sankcijas yra apskundusi Lietuvos teismui.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius